Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Mjøsa
Foto: Shutterstock

- Vi trenger å gå langs Mjøsa

Kine Anita Hellesnæs (49) fra Gjøvik ble i juni 2018 rammet av hjerteinfarkt. Nå både arrangerer og deltar hun aktivt i trimgrupper og kaffemøter med andre som har blitt rammet sykdom - i regi av LHL.

Etter hjerteinfarktet kjente jeg på at jeg trengte å snakke med noen som var i min situasjon. Da googlet jeg LHL sitt lokallag her på Gjøvik, og de hadde både trim og likepersoner jeg kunne engasjere meg i, sier Kine.

Kine Anita Hellesnæs

Nå har Kine selv blitt triminstruktør, og er med og arrangerer trim- og turgrupper og sosiale turer. Hun er sågar studieleder og leder av lokallaget LHL Gjøvik.

Fersk, men engasjert

Hvor lenge har du vært medlem i LHL?

– Jeg meldte meg inn i september i fjor, svarer Kine.

Vi snakker med henne rett etter at hun har deltatt på likepersonskurs i regi av LHL.

Medmenneskelighet er en gave

Jeg er fersk, men engasjert. Det er veldig morsomt og givende. Det gir meg veldig mye å møte folk som har opplevd det samme som meg, eller som har andre sykdommer. Vi trenger hverandre, spesielt når sykdom rammer. Da blir medmenneskene og fellesskapet i LHL en form for gave. En veldig fin og viktig gave, sier Kine. 

Kine startet likegodt opp egen gågruppe i regi av LHL Gjøvik langs Mjøsa nå i januar.

Det å vite at jeg gjør noe for andre som er i samme situasjon er for meg veldig givende. Nå er vi mange som samles hver torsdag klokken elleve og går tur langs Mjøsa. Det trenger vi. Det er mange som ellers sitter alene, forteller Kine.

– Her går vi sammen, lungepasienter, hjertepasienter og slagrammede. Og vi går i et tempo som gjør at alle kan henge med, prate og føle på tryggheten i fellesskapet vårt. Det er blitt en veldig fin gjeng. Og vi holder kontakten ellers også. Det er lettere når vi er flere, sier Kine.

Kvinne og mann utendørs, vinter Foto: Shutterstock

Bli medlem i LHL

Som medlem støtter du LHLs arbeid for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og pårørende, og får en rekke gode tilbud og medlemsfordeler.

Bli medlem