Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL

Full klaff med hjerteoperasjon og lotteri!

Finn Krosby fra Rakkestad fikk hjerteoperasjon på Feiring og nylig vant han 25 000 kroner i LHL-Lotteriet!

Pengene kom inn i dag! Vi har nettopp solgt hus og kjøpt oss leilighet, så det passet fint med litt ekstra penger! Det er morro når sånt bare ”detter ned.” Det er jo bare å fortsette å tippe! Sier Finn Krosby.

I juli 2007 var Finn (82) på Feiringklinikken for å operere en hjerteklaff og to tette årer. 

– Jeg var i veldig dårlig form da jeg dro dit, og betraktelig mye bedre da jeg dro hjem etter en uke, sier Finn.

finn-krosby.jpg

Operasjon i grevens tid

Han hadde lenge gått og følt seg dårlig. Legen fant ikke noe feil og mente at Finn kun hadde overanstrengt seg. Ingen andre i familien hans hadde heller hatt hjerteproblemer. Svogeren, som bor i Australia, hadde kjøpt billett til Finn for å fra til Australia den sommeren. Han reiser, men formen blir bare verre og verre. 

Jeg orket stadig mindre og besvimte flere ganger. Det var ikke noe behagelig! sier han. Vel hjemme fra Australia tar han kontakt med en spesialist i Halden som fant ut at det var hjertet. 

Jeg ble bare verre, og det hadde nok ikke gått så lenge til hvis jeg ikke hadde fått operasjon. Det bygger seg opp og operasjonen på Feiring kom i akkurat rett tid, sier han. 

God opplevelse

– Jeg har en liten lekkasje i hjerteklaffen nå, men jeg nærmer meg 82 år, så det er jo ikke så gæli. Oppholdet på Feiring var alle tiders. Jeg hadde en fast sykepleier som var der med meg hele tiden, både før og etter operasjonen. Etter en dag var det opp å gå og få kroppen igang igjen! 

Under oppholdet på Feiring lærte Finn også mye om trening, kosthold og hjertetrim. 

Jeg er med i LHLs lokallag på Rakkestad. De har en treningsgruppe som heter Hjertetrimmen. Der trener jeg 2 ganger i uken. Det er ikke bare trimmen, men og det sosiale der er veldig viktig. Vi er rundt 40 stykker som trener jevnlig, men det har vært litt unntak akkurat nå i koronatiden. 

Et nytt liv

Før operasjonen orket Finn nesten ingenting. 

Kirurgen på Feiring sa i 2007 at om en 7–8 års tid så kanskje jeg måtte ha en operasjon til. Men nå er vi i 2020 og det har gått 13 år, og jeg er i ganske god form. Men jeg må passe meg så jeg ikke anstrenger meg. Nå kan jeg gå lange strekninger uten noen problemer. Jeg er veldig fornøyd!