Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Shutterstock

Om allergivett

Vis allergivett!

Forekomsten av allergi øker. For å forebygge og redusere risikoen for at barn utvikler allergi, utarbeides kunnskapsbaserte allergivettregler med forankring i gjeldende forskning og faglig consensus. Vi vil lage informasjonskort og filmsnutter basert på allergivettreglene.

Allergivettreglene formidles til gravide og nybakte foreldre via fagpersoner på helsestasjon og LHLs sykepleiere, og i samarbeid med våre 255 lokallag deles allergivettreglene ut til helsestasjoner.

Hvorfor har vi laget Allergivett?

Verdens helseorganisasjon (WHO) forventer at 50 prosent av barn og 30 prosent av befolkningen har en eller annen allergi innen 2030. I 2016 ble det født 58 890 barn i Norge. Mange av disse vil utvikle atopisk sykdom. Årsaken til utvikling av allergi skyldes arv, miljøpåvirkninger og livsstil.

LHL får mange henvendelser hvor informasjon om forebygging etterspørres av så vel foreldre som besteforeldre. Dette viser at det er et stort behov for kunnskap og veiledning om forebygging. Selv om det fortsatt er mye vi ikke vet, har vi nok kunnskap til å kunne gi noen forskningsbaserte forebyggende råd.

Takk

Takk til alle Merete Eggesbø og Knut Ragnvald Skulberg for faglig bistand. 

Takk til mødre og barn som stilte opp på filmene.

Om LHL Astma og allergi

LHL Astma og allergi arbeider for å forebygge astma, allergi og eksem i befolkningen og bidra til bedre mestring hos de som allerede er syke. Vi er en livsløpsorganisasjon. Det betyr at den er til for folk i alle aldre – fra vugge til grav – for å gjøre livet bedre for alle med astma, allergi og eksem. Dette gjennom god veiledning, rådgivning, lokale kurs og nettverksarbrid.

Gå til LHL Astma og allergi

Mange lever dessverre med unødige plager og begrensninger fordi de ikke har fått god nok hjelp med bruk av medisiner, ikke kjenner til hvordan man kan forebygge forverring av sykdommen, og så videre. LHL Astma og allergi har solid kompetanse og lang erfaring som vi håper og tror skal bli til stor nytte og glede for mange.

Støttet av Stiftelsen Dam

Stiftelsen Dam har 38 medlemsorganisasjoner, som alle jobber innen helse og frivillighet i Norge.

Stiftelsen er finansiert med spillemidler, og får en andel (6,4 prosent) av overskuddet til Norsk Tipping.

Midlene deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning. Alle frivillige helse- og pasientorganisasjoner kan søke om støtte gjennom Stiftelsen Dam, uavhengig av om organisasjonen er medlem i stiftelsen.

https://www.dam.no/

Få nyhetsbrev fra LHL

Få tips og råd om fysisk aktivitet og helse, kosthold og ernæring, allergi, luft, pasientrettigheter og mye mer som kan hjelpe deg med å få en god helse og et bedre liv.

Velg nyhetsbrev:

Du kan når som helst melde deg av. Personvern og dine data. Vi bruker Mailchimp.