Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Ullensaker på tur rundt Nordbytjern i anledning LHL-dagene 2024
Foto: Julie C. Knarvik / LHL

- Ære være LHL for innsatsen dere gjør!

Det var en sporty gjeng som trosset det noe faretruende været da LHL Ullensaker denne uken arrangerte gåtur rundt Nordbytjernet med varaordfører Børre Lien Hansen i spissen, i anledning LHL-dagene.

Selv om det var regn i været møtte mange opp for å gå turen rundt Norbytjernet istedet for å trimme i Flerbrukshallen, som de pleier å gjøre på torsdager. LHL Ullensaker hadde stand på badeplassen og serverte kaffe og kjeks til de fremmøtte. Og det var tid til både prat, latter og informasjon om LHL Ullensaker før selve turen.

Varaordfører i Ullensaker kommune, Børre Lien Hansen, hadde og tatt turen innimellom møter, og sporty nok gikk han rundt tjernet i pensko og dressjakke.

Viktig arbeid for folkehelsa

Han var imponert over tiltaket og det frivillige arbeidet LHL Ullensaker gjør for folkehelsa.

Ære være LHL for innsatsen dere gjør! Og alle frivillige som stiller opp. Vi trenger flere sånne tiltak og flere til å spre ordet. Takk for den gode jobben dere gjør.

– Det viktige er at vi som kommune anerkjenner tilbudet, ser behovet og er tilstede. Folkehelse er så mangt, uansett om du er 3, 20, 64... Jo mer man kan være ute å gå, jo mer forebygger man og jo mer aktivitet skaper man. Og ikke minst det sosiale nettverket dere skaper her både på tvers av kulturer og aldre. Det som er viktig for kommunen er samspillet mellom det frivillige, det private og det kommunale. Jeg forstår at mange av dere trener 5–6 ganger i uken, og hvis dere holder det nivået så tror jeg ikke vi skal være bekymret for skavanker og alderdom i Ullensaker kommune, ler han.

Varaordfører i Ullensaker kommune, Børre Lien Hansen, Eva og Trond Fjell ledet an torsdagstrimmen med en sporty gjeng fra LHL Ullensaker med en gåtur rundt Nordbytjernet i anledning LHL-dagene.
Varaordfører i Ullensaker kommune, Børre Lien Hansen, Eva og Trond Fjell ledet an torsdagstrimmen med en sporty gjeng fra LHL Ullensaker med en gåtur rundt Nordbytjernet i anledning LHL dagene. (Foto: Julie C. Knarvik)

Ullensaker er en av to kommuner hvor man vokser i begge ender.

– Helse koster penger. Og i Ullensaker så vokser vi på antall barn og på eldre, og da er det dyrt i begge ender. Dette tiltaket må bare applauderes. Noe av det viktigste er også hva det gjør med huene deres i tillegg til at kroppen henger med. Ære være LHL for innsatsen dere gjør! Og alle frivillige som stiller opp. Vi trenger flere sånne tiltak og flere til å spre ordet. Takk for den gode jobben dere gjør. Det legges merke til og det verdsettes. Og selv om jeg har på finsko i dag så skal jeg være med å gå runden, sier han og legger til: – Hvis vi legger til grunn at forebygging skal være nøkkelen i alt det vi driver med, så er dette et forebyggende tiltak for mange og så er det lavterskel. Det koster ikke noe. Kun et medlemskap. Med tanke på all den aktiviteten LHL skaper så er dette fantastisk, sier Hansen.

Trond Fjell, kasserer og studieleder i LHL Ullensaker er fornøyd med oppmøtet: - Jeg syns det har vært et veldig bra oppmøte her. Det er vel rundt 33 stykker, så det er gøy! Alle som skulle trent i Flerbrukshallen kom hit istedet og så er det noen nye ansikter her som jeg ikke har sett før, så det er veldig hyggelig. Så det har blitt lagt merke til. Og jeg syns det er veldig fint at varaordføreren kom, når ordføreren var opptatt. Det er flott at de stiller opp. Det gjør at vi føler oss verdsatt av kommunen, så det er kjempemessig!

Leder i LHL Ullensaker, Eva Fjell, har stått på med alt fra leserinnlegg, rigging av stand og kaffekoking for at LHL-dagen skulle bli så vellykket som mulig.

– Jeg er veldig glad for at så godt som alle i trimgruppa på torsdager stilte opp når vi i dag tok vi trimmen rundt Norbytjernet. Det er viktig å promotere oss nå når det er LHL-dagene. Vi publiserte og et leserinnlegg i avisen som flere hadde lest og som gjorde at flere kom hit i dag for å høre mer om hva LHL Ullensaker gjør. Så det er veldig fint! Avslutter hun.