Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fergen
Foto: Turi Sægrov

Endelig kunne vi i LHL Sandnes og Gjesdal få komme oss på tur

Turen gikk til Fisterøyene til lands og til vanns.

Turen startet i Sandnes kl. 08.30, med 45 personer.

Bussen gikk direkte til Ryfasttunnelen som er verdens lengste undersjøiske tunnel med sine 14,4 km. Oppe i dagslyset på Solbakk treffer vi lokalguiden som tar oss med innover Ryfylke.

Vi kjører gjennom ryfylkebyen Jørpeland og tar utsiktsveien innover Bjørheimsbygd. Nasjonal turistvei inntil Årdalsbygda og finner gårdshotellet Høiland Gard og får servert Ryfylkelefse med gome.

HoilandGard.jpg
Bilde: Gårdshotellet Høiland Gard (Foto: Høiland Gard)

Kjører så mot Hjelmelandsbygda – kjent for både frukt og laks stifter vi bekjentskap med før vi kjører over broa ut til Randøy.

Furutangen venter de med middag til oss. I Hjelmeland må vi ha laks innbakt i form etterfulgt av Dronning Maud-pudding og kaffe, mens vi får hører litt om stedet og se oss omkring før Jon Arne Helgøy kommer med en av sine båter. Vi blir guidet av han under turen mellom holmer og skjær vi anløper Fisterøyene Helgøy, Byre og Sør Bokn før vi snur på Judaberg og ender på Grønvik.

Vi møter Fisterbygda-kirkested. Turen går så mot Årdalsbygda. Her møter vi Hjelmelands eminente treskjærer som forteller oss om alle utskjæringene han har i hagen. Det blir servert kaffe fra bålkjelen hans og hjemmelaget saupskolter. Vi kunne også få kjøpe et rykende ferskt steinbakt brød med hjem.

Trefigurer

Fra Årdalsbygda gikk turen gjennom den nye tunnelen langs Tysdalsvatnet ut til Solbakk. En fin tur, tror alle koste seg solen var med oss hele dagen.

Takker Haga buss for fint opplegg og en dyktig sjåfør og en kjempegod guide.