Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Eidsvoll: Tok med medlemmene på opplevelsesrik tur.

Da May Brit Beck, studieleder i LHL Eidsvoll, leste i lokalavisen at den lokale pensjonistforeningen hadde fått støtte til tur, fikk hun en idé. Hun søkte stiftelsen Dam og midler til en opplevelsestur for medlemmene rundt Mjøsa.

LHL Eidsvoll fikk 150 000 kroner fra Stiftelsen Dam og de opprettet en prosjektgruppe som begynte å planlegge turen.

– Nøyaktig tre timer etter at bussturen ble annonsert, var de 80 plassene fylt opp, sier Anne-Lise Sørensen, leder i LHL Eidsvoll.

Selv om LHL Eidsvoll har opprettholdt mye av aktivitetene under koronaen, så var en slik tur etterlengtet.

Turen gikk av stabelen i sommer. I nydelig vær fylte de bussen med medlemmer over 65 år. Første stopp var frokost på Espa med rundstykker på papptallerkener og kaffe. Så var det sightseeing underveis på historiske steder. Neste stopp var Amadeus dyrepark på Tangen.

To busser med spente pensjonister!

To busser med spente pensjonister!

– Det var mange rullatorer med, men alle fikk en fin opplevelse med dyrene de fikk møte. Så reiste vi til Jernbanemuseet på Hamar. Her fikk vi være med på en liten togtur på gamlemåten. Alle var glade og fornøyde, sier Anne-Lise.

LHL Sandefjord: Endelig på tur!

En god opplevelse

Videre gikk turen til Peder Balke-senteret på Kapp. Her ble de delt inn i grupper på grunn av koronarestriksjoner. Selv om det ikke var heis, så fikk medlemmene med seg det meste.

Guiden var utrolig flink og alle satt igjen med en god opplevelse.

Så var det rosinen i pølsa, middagsbuffét på Torsætra på Skreia. Der er det en fantastisk oppdekning med mange gode og utradisjonelle retter. Det var veldig smakfullt, sier Anne-Lise.

Middagsbuffét på Torsætra på Skreia

– Alle var godt fornøyde og vi hadde værgudene med oss hele turen. Det var så fint, sier May Brit Beck, studieleder i LHL Eidsvoll.

Endelig, sier LHL-medlemmene

Aktivt lokallag!

LHL Eidsvoll er et svært aktivt lokallag med hele 500 medlemmer. De har ulike trimtilbud hele uken og mange sosiale aktiviteter. Siden turen i sommer var så vellykket, legger de ut på en ny tur denne uken!

– Vi klarte ikke å bruke alle pengene vi fikk i støtte på den første turen, så vi søkte om å få omdisponert dem, sier May Brit.

Som et resultat av det, arrangeres en ny tur denne uken. 

– Denne gangen går ferden med 80 nye medlemmer til Farmen-gården. Så skal vi opp til Torsætra og spise julebuffet. Alt er gratis for medlemmene, sier May Brit, og legger til at det på Torsætra blir det både underholdning og utdeling av gevinster.

LHL Eidsvoll på tur til Farmen-gården

– Vi har fått mye ut av pengene vi fikk fra Stiftelsen Dam, sier Anne-Lise.

Til og med nye medlemmer har de fått.

– Det er veldig mange nye medlemmer som har meldt seg inn etter turen. Vi bruker mye penger på medlemmene våre, sier Anne-Lise.

Mer om aktivitetene hos LHL Eidsvoll her. 

Foto: Shutterstock

Bli medlem i LHL

Som medlem støtter du LHLs arbeid for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og pårørende, og får en rekke gode tilbud og medlemsfordeler.

Bli medlem