Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Finnsnes og omegn: Et aktivt lokallag med lange tradisjoner!

LHL Finnsnes og omegn feiret i 2018 lagets 40-års jubileum! Vi tok en prat med leder Terje Konradsen som skildrer et livskraftig lokallag med mye energi og et vell av aktiviteter!

LHL Finnsnes og omegn er et aktivt lokallag med lang historie som ble startet i april 1978. Det ble innkalt til møte på Bondeheimens Kaffistove på Finnsnes, og målet var å starte opp et lokallag i LHL i Midt-Troms. Det ble en litt tung start. Få møtte opp, men det ble nedsatt en arbeidsgruppe og tidspunkt for neste møte ble bestemt. I starten var det dårlig økonomi og man slet med å få i gang lagsarbeidet og å verve medlemmer. Til årsmøtet i 1979 møtte så få opp at det måtte avlyses! Men ildsjelene bak nektet å gi opp, og nå, 44 år etter, er fortsatt LHL Finnsnes og omegn et svært aktivt og bærekraftig lokallag i LHL.

Terje Konradsen er nå inne i sitt 5. år som leder, og var nestleder før det.

Et lag blir bra hvis det har mange gode folk, og jeg vil fremheve de som har vært med i laget i mange år. Det er dyktige personer som har stått på tross av en diagnose på godt og vondt, sier han.

Terje Konradsen
Terje Konradsen

LHL Finnsnes og omegn

Et aktivt lokallag

LHL Finnsnes og omegn, måtte også stenge ned når pandemien inntraff . Det ble et stort savn for medlemmene som ikke kunne gå på de faste lagsmøtene som har vært kjørt tidligere den 1. mandag i måneden har de faste lokallagsmøter, og styremøte hver 2. mandag i måneden.

– Vi har tidligere hatt et gjennomsnitt av fremmøtte på ca 60 personer på disse møtene. Det er en stor spennvidde i alder, men gjennomsnittsalderen ligger på 75 år. Vi har noen spreke medlemmer på godt over 90 år . Nå er vi heldigvis kommet i gang igjen, har avvikla fysisk årsmøte i mars og lokallagsmøte i april , sier Terje.

LHL Finnsnes og omegn, som ligger vakkert plassert i Senja kommune i Troms og Finnmark, er et svært aktivt lokallag. De har gruppen «Syng deg glad», med medlemmer som spiller og synger og har innslag før og etter servering på lokallagene.

LHL Finnsnes_syng deg glad gruppen.jpg

– Det har vært fast i alle år. Jeg er glad i sang og musikk selv, og uten de innslagene hadde det ikke blitt like trivelig på lagsmøtene, ler Terje og legger til:

– Vi har og hatt interessante kåsører på lagsmøtene med stor spennvidde. Både leger, ordfører, komunalsjef, interessante folk fra næringslivet, vi har og hatt folk fra LHL administrasjonen sentralt og leger fra LHL sykehuset. I tillegg har vi trimgrupper på nivå 1. 2 og 3. Vi har hatt trimgrupper på lokale skoler både her i Finnsnes, Gibostad og Vangsvik i Senja kommune. Det har fungert veldig bra! Så har vi stavgang grupper.

De går turer på faste dager i all slags vær, og er et flott sosialt tiltak!

Dans, vanntrim og strikking

LHL Finnsnes_seniordans.jpg

– Vi har seniordans som heter Hjerteringen. Der er det stor aktivitet! Så har vi faste grupper med vanntrim. Vi har fått låne et flott basseng på en ny ungdomsskole på Finnsnes, i tillegg vanntrim på Gibostad og I Vangsvik. Så har vi en strikkegruppe med en gjeng damer som lager alt mulig.

LHL Finnsnes_strikkegruppe.jpg

Strikkeklubben har ei fast julemesse hvor det selges handarbeid og bakervarer. Ei dame fra Senja strikket til og med en Senja-drakt i dukkestørrelse. De lager lappetepper og andre fine ting som de lodder ut på det populære lotteriet vårt, Sist høst hadde de en nettoinntekt på hele 26000 kroner som gikk til lokallaget, sier han.

Et annet fint tiltak heter: Til fots i naturen!

– Mange liker å gå ute i skog og mark, og nå har vi har planlagt turer vi skal gå i hele sommerhalvåret. Det er godt for både kropp og sjel! sier Terje.

LHL Finnsnes og omegn: Danser for helsa

Støtter Ukraina

LHL Finnsnes og omegn engasjerer seg og utover landegrensen og vedtok på lagsmøtet / styremøte i april at de ønsket å støtte Ukraina.

– Vi har samlet inn penger fra medlemmene og skal bevilge 25000 kr til Ukraina via Røde Kors, forteller Terje.

Etterlengtet tur!

I juni går en etterlengtet busstur av stabelen!

– Vi har jobbet et par år nå for å få til en tur for eldre sårbare. Nylig fikk vi innvilget støtte fra Stiftelsen Dam. Det har vært knyttet stor spenning og forventning til det etter at vi har jobbet så mye for å få det til. Derfor var tildelingen av disse midlene stort! Sier Terje.

Turen blir nå realisert og planleggingen er i full gang:

– Vi har tenkt oss nedover Helgelandskysten og til Brønnøysund. På årsmøtet var det så stor interesse at 27 hadde meldt sin interesse før årsmøtet var omme, og i løpet av kort tid så var hele 59 stykker på lista. Interessen var så stor at vi lurte på om det skulle bli oppfylt med 2 busser. På grunn av enkeltes helsesituasjon er det blitt noe frafall, det er nå avklart at det blir en buss. Turen går fra Finnsnes 20-24 juni. Her får medlemmene treffe likesinnede, de får naturopplevelser, de får trimme og gå tur og får utveksle erfaringer med medlemmer fra andre lokallag.

Disse naturopplevelsene og menneskemøtene vil har en positiv helseeffekt, ikke minst psykisk.

De får spise gode måltider sammen med andre og får unike opplevelser. Mange vil oppleve ting de aldri før har opplevd. Opplevelser de garantert vil leve lenge på!

Som ekstra sikkerhet på turen, med en snittalder på 75 år, så har LHL Finnsnes og omegn kjøpt inn en hjertestarter som skal være med på turen!

– Flere har gått hjertestarterkurs, så det er en stor sikkerhet på turen! avslutter Terje.

Endelig! sier LHL-medlemmene