Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Sandefjord fikk støtte og tar med medlemmene på tur!

LHL Sandefjord har fått 180.000 kroner fra Stiftelsen Dam. Nå skal lokallaget på tur til Valdres med 80 medlemmer!

Jan Myrvang, leder av LHL Sandefjord, var rask med å søke midler da Stiftelsen Dam i 2021 fikk tildelt 40 millioner av regjeringen i en tiltakspakke for sårbare eldre. Stiftelsen Dam gir støtte til helse- og forskningsprosjekter som bidrar til bedre helse gjennom aktivitet og deltakelse.

Myrvang ønsket å arrangere en felles tur for medlemmene. Og i fjor ble turen avlyst på grunn av korona. Han forventet ikke å få 180.000 kroner, som var hele summen de søkte om.

– Jeg ble veldig overrasket og kunne ikke tro det da jeg så det. Det er mye penger, sier han.

Han måtte ringe stiftelsen og sjekke at det stemte. Noe det gjorde. Og 5. september går turen for 80 medlemmer til Valdres Høyfjellshotell.

– Dette er en sårbar gruppe som har sittet isolert det siste halvannet året uten sosial kontakt.

Jan Myrvang

Leder av LHL Larvik og Sandefjord

Det viktigste formålet med turen er det sosiale og komme litt igang igjen.

Trygge rammer

– Turen går over tre dager. Vi skal besøke bygdemuseet på Fagernes, besøke en støl og spise rømmegrøt og spekemat. De som vil kan gå seg en tur i det flotte terrenget, forteller han.

Han har kjøpt inn antibac og munnbind og til og med en hjertestarter for anledningen.

– Vi gjør det vi kan for å unngå smitte. Heldigvis er alle fullvaksinerte. Turen foregår i trygge rammer og vi føler alle de regler som finnes i forhold til smittevern.

Myrvang har hatt et godt samarbeid med høyfjellshotellet for å tilrettelegge for deltakerne. Blant annet har reisefølge fått en egen fløy tilrettelagt for bevegelseshemmede.

– Tilbakemeldingene vi har fått til nå er at folk gleder seg, sier han.

Oppfordrer andre til å søke

Myrvang oppfordrer flere lag og foreninger til å søke. Han forteller at søknaden kan virke lang, men at det absolutt er verdt det.

– Det finnes en mulighet for å komme seg ut. Det er et viktig tiltak for en vanskeligstilt gruppe. Man taper ikke noe på å søke, sier Myrvang.

Slik søker du midler fra Stiftelsen Dam