Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Stamsund på Hurtigruta

LHL Stamsund arrangerte historietur om Hurtigruta

Det ble en svært vellykket utflukt da LHL Stamsund den 31. august arrangerte en historietur om Hurtigruta.

Hele 30 deltakere var med på turen, som startet fra Stamsund kl. 09.30 mot Fiskebøl. Turen gikk videre over til Melbu med ferje. Og så videre til Stokmarknes der Hurtigrutemuseet ligger.

Inne i museet er Hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956 innebygd.

Vi hadde inngang der kl. 13 med omvisning. Der ble det fortalt historie om MS Finnmarken. Etterpå kunne vi gå fritt i skipet, som var i drift fra 1956–1993.

Den 19. april 2019 startet restaureringen av skipet. Og sommeren 2021 åpnet museet. Vi besøkte skipets kafe for en bedre lunsj. Så gikk vi over på hurtigruteskipet MS Trollfjord som skulle ta oss inn Trollfjorden og videre til Svolvær. Kl. 17.00 hadde vi felles middag, dessert og kaffe i skipets restaurant. Middagen bestod av buffet med masse forskjellig retter. Det var et supert tilbud som passet alle med og uten allergi. Dette var noe vi måtte få tilrettelagt før vi bestilte turen.

Alt skulle klaffe for alle, sier Marit.

En utrolig fin tur!

Kl. 19.00 ankom vi Svolvær kai. Der stod Lofoten Tours med bussjåfør Atle og ventet på oss. Det var han som kjørte oss til Stokmarknes. Så gikk turen fra Svolvær og hjem til Stamsund. Turen ble planlagt slik at vi kunne ta på og sette av deltakere flere plasser. Dette for og tilrettelegge for alle.

Det var en egenandel per deltaker og resten ble sponset av lokallaget LHL Stamsund.

Turen var helt ubeskrivelig med nydelige folk, fantastisk flott vær og nydelig mat. Vi kunne ikke ha fått en finere tur! Tusen takk til alle som gjorde turen så perfekt!

IMG_20220831_150321-(1).jpg

Med vennlig hilsen
Marit Johansen, studieleder i LHL Stamsund

LHL Stamsund: Vi fikk en fantastisk flott tur!