Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL
LHL Vardø på trening

Fylkesstudieleder Anita Remme: Det ligger i min natur å engasjere meg!

Anita Remme er fylkesstudieleder i LHL Vardø, og har tidligere vært studieleder i lokallag og fylkesstudieleder i Troms og Finnmark. Motivasjonen som studieleder ligger i å gi medlemmer muligheter til gode tilbud i lokallagene!

Det ligger litt i min natur å engasjere meg. Derfor er jeg engasjert i LHL. Jeg liker å organisere ting, og jeg liker å organisere ting for andre. Og det å kunne gi muligheten til våre medlemmer. Det å ha muligheten til å ta ulike kurs og oppdateringer er veldig viktig. Og det er viktig at alle skal få den muligheten.

Anita Remme, fylkesstudieleder, LHL Vardø

Remme kom inn i LHL i 2012.

– Det var fordi jeg hadde lys til å gjøre noe. Jeg har ingen sykdom, så det var kun av egen interesse. Jeg ønsket å engasjere meg frivillig. Og lokalt så var LHL en viktig og fin forening.

Aktive lokallag

– Aktivitetene i våre lokallag går veldig mye på trim. Det er ulike gåturer, trim i sal, svømming, basseng-gymnastikk, men også språkkurs, kurs i fluebinding og vinkurs. Det går på sosiale ting. Vi har hatt mye uteaktiviteter under pandemien selv om vi bor i det kalde nord.

LHL Vardø

Remmes tips til studieledere:

  1. Prøv å tenke litt ut av trimboksen.
    Det er mange andre ting man kan gjøre for å lage kurs. Det kan være alt fra vinkurs, kostholdskurs, eller for eksempel kjøpe inn el-sykler og ha kurs for det.
  2. Ha kurs på varierte tider.
    Det er en stor fordel å ha kurs som både går på dagtid og kveldstid. Jeg ser i våre lokallag at det er mest folk på kveldskursene. Da får du kanskje flere yngre folk med også.
  3. Engasjer de unge!
    Lokallaget vårt er stort og har masse aktivitet, til tross for at vi kanskje er en av de minste kommunene. Det er fordi vi har veldig mange unge som har engasjert seg. Vi drar på turer og arrangerer mange andre ting også. Vi har prøvd en gang i året og ha en familiedag hvor vi har ulike aktiviteter som de eldste og yngste kan gjøre sammen; rebusløp, bassengtrening, trening innen for mange ulike områder, og selvfølgelig grilling og kos. Kanskje det er en bestemor som er syk, men så får du med hele familien og barnebarn.

LHL Vardø: Endelig sammen igjen!