Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fra Stamsund, Lofoten
Foto: Shutterstock

Vi må støtte opp om LHL!

Marit Johansen i LHL Stamsund er en svært viktig stemme for LHLs arbeid og en aktiv og engasjert ambassadør for det lokale arbeidet i Stamsund. Vi ønsket derfor å ta en prat med henne om engasjementet for LHL!

Marit har vært medlem i LHL i 5 år, og har rekord i å verve nye medlemmer til organsasjonen, med hele 88 nye medlemmer.

Det å hjelpe og gi glede til andre gir så mye tilbake. Mange vet ikke hva LHL faktisk tilbyr av tjenester. Om snarlig hjelp og rett behandling. Denne informasjonen må ut.

Marit Johansen
Marit Johansen

Marit er studieleder i lokallaget LHL Stamsund. Hun arrangerer kurs, har ansvar for å følge opp LHL-trimmen og jobber aktivt med å spre LHLs arbeid på sosiale medier. LHL-trimmen er en viktig møteplass for deltakerne som trimmer hver tirsdag og torsdag på LHL-senteret i Stamsund. De får stort utbytte av trimmen og det sosiale samværet på kaféen etterpå.

I samarbeid med Lofoten sykehus er Marit av og til også foredragsholder for hjertesyke, som representant for lokallaget. Her benytter hun seg muligheten til å snakke om LHL og om LHLs tilbud. I tillegg til å være aktiv i det lokale arbeidet i Stamsund har Marit også gjennom LHL sentralt kommet i kontakt med andre aktører, som Lærings- og mestringssenteret og Demensforeningen, for å nevne noen. I Demensforeningen er hun blant annet dementvenn.

Marit Johansen holder foredrag

Veien til frivilligheten i LHL har derimot ikke vært enkel for Marit. En ulykke i 1994 endte med brudd i kraniet og indre blødninger. Hun slet med svekket blikk, tale og balanse. I en periode svevde Marit mellom liv og død, og tiden etter ulykken skulle vise seg å bli svært tøff og krevende. Hodeskaden fremskyndte ME-symptomer – noe hun må leve med i dag. Selv om det i perioder har gått ut over livsgleden, har ulykken på mange måter dannet grunnlaget for hvordan Marit omfavner livet.

Man må jobbe for sitt eget liv. Samtidig gir det meg mye tilbake at jeg kan stå opp om morgenen og glede andre. Jeg jobber for at andre skal ha det bra. Det er livsglede for meg å holde på med dette.

Marit er en viktig ressurs for familien og menneskene rundt seg. Med nære familiemedlemmer som har kols, hjerteproblemer og kreft, har LHL og lokallaget LHL Stamsund vært til stor nytte og hjelp for Marit. Det er på bakgrunn av sykdom i nær familie og blant nære venner at hun har blitt så engasjert i LHLs arbeid.

Jeg bryr meg så altfor mye om de rundt meg og jeg vil at alle skal ha det bra. Gjennom LHL har jeg blitt nysgjerrig på livet og jeg deltar ofte på kurs i regi av LHL. Jo mer info jeg får, desto lettere er det å takle sykdom i familien.

Etter en omvisning for lokallaget på LHL-sykehuset Gardermoen i oktober 2018 innså Marit hvor bra LHL faktisk var. Hun fikk en aha-opplevelse. Det har gjort at hun har blitt mer opptatt av å snakke godt om LHL, spesielt etter den tøffe perioden organisasjonen har vært gjennom.

Lokallagene gjør en fantastisk innsats. Vi må støtte opp om LHL. Vi har ikke råd til å miste de. LHL er nødt til å virke videre. De fleste jeg møter er opptatt av god helse og ønsker gode tilbud, noe LHL kan gi. Det handler rett og slett om liv og død. Jeg anbefaler LHL til alle og ber de oppsøke nettsiden for enda mer informasjon. Flere har takket meg i ettertid for opplysningen jeg har gitt de, og hva LHL kan tilby av hjelp, sier hun.

Marit betaler med glede medlemskapet i LHL. Hun prøver å følge webinarer og teamsmøter, og samarbeider godt med studieforbundet Funkis, som gir kursstønad til aktiviteter. På mange måter har organisasjonen vært støttende for Marit og familien.

Vi kan ikke tenke penger, vi må tenke liv. Hvis man tenker på den hjelpen man får, og at det kan berge et liv, ja da gir jeg med glede min støtte til LHL.

Foto: Shutterstock

Bli medlem i LHL

Som medlem støtter du LHLs arbeid for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og pårørende, og får en rekke gode tilbud og medlemsfordeler.

Bli medlem