Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Sandefjord: Endelig på tur!

Nå har hele 71 medlemmer vært på busstur til Valdres og allerede er planene for nye turer igang!

Turen var veldig vellykket, sier Jan Myrvang, leder av LHL Sandefjord. De fikk støtte fra Stiftelsen Dam til å gjennomføre turen. Stiftelsen Dam gir støtte til helse- og forskningsprosjekter som bidrar til bedre helse gjennom aktivitet og deltakelse.

Etter et års venting på grunn av pandemien gikk endelig turen av stabelen den 5. september! Og to busser fordelt med 71 medlemmer fra LHL Sandefjord satte kursen mot Valdres Høyfjellshotell. Det ble først en lang lunsjpause på Valdresporten, før turen gikk videre til hotellet.

– Alle måtte fremvise koronapass før de gikk ombord i bussen, og alle fikk munnbind og spritet hender. Hotellet stod på pinne for oss og var veldig hjelpsomme og service-minded.

Vi ble tatt veldig godt imot

Etterlengtet tur

Etter et år hvor mange har vært isolert, var turen både etterlengtet og kjærkommen. Ifølge Jan Myrvang er dette en sårbar gruppe som har sittet isolert det siste halvannet året uten sosial kontakt. Nå fikk de oppleve et lite stykke Norge på sitt beste!

Sosialt samvær og opplevelser stod på planen, og underveis ble det busstur til Lenningen, hvor det ble servert rømmegrøt og spekemat, og jammen ble det også underholdning av selveste norgesmesteren på 2-rader, Syver Thon, som også driver Lenningen.

- Det var en overraskelse til medlemmene, sier Jan.

Det ble et besøk på Folkemuseet og på vei hjem dro de innom Hadeland Glassverk hvor det ble både middag og shopping.

– Det ble er utrolig flott tur og om to uker skal vi ha styremøte, så da skal vi se på forslag for nye turer, forteller Jan.

Oppfordrer andre til å søke

Jan Myrvang oppfordrer flere lag og foreninger til å søke. Han forteller at søknaden kan virke lang, men at det absolutt er verdt det.

Slik søker du midler fra Stiftelsen Dam

Det finnes en mulighet for å komme seg ut. Det er et viktig tiltak for en vanskeligstilt gruppe. Man taper ikke noe på å søke.

LHL Sandefjord fikk støtte og tar med medlemmene på tur!