Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Sømna trener med Hjertekampen på storskjerm

LHL Sømna: Trener med Hjertekampen på storskjerm!

Hver torsdag møtes en fast gjeng fra LHL Sømna på Helgeland i Nordland foran storskjermen for å trene med Hjertekampen.

– Vi er veldig godt tilfreds med Hjertekampen. Det var lederen vår, Edmund Dahle, som ville at vi skulle begynne med Hjertekampen og som startet det opp. Han la ned en god del arbeid og tid for å få det igang. Vi begynte på senvinteren fjor, sier triminstruktør i LHL Sømna, Asbjørn Magne Melstein.

Tok treningen på strak arm

LHL Sømna investerte i en 75 tommers TV og la alt til rette for at en gjeng treningsglade medlemmer kunne komme sammen og trene seg spreke! Med ulike nivåer og forskjellige program, så var det litt å sette seg inn i i begynnelsen. Men, ifølge Melstein, så gikk det ganske greit å sette det opp.

– Vi startet med oppvarming, og så styrketrening og styrke og balanse. Det er veldig mye å velge i både i nivå 1, 2 og 3. Vi plukket ut noen program som vi liker. Vi har hjerte- og lungetrim på mandager. Da trener vi etter CD. Men med Hjertekampen så er det mye bedre å se øvelsene på tv. De som er med på Hjertekampen liker den trimmen veldig godt.

Foretrekker Hjertekampen

Det er, ifølge Melstein, 12–14 stykker som er fast med på treningen hver torsdag.

LHL Sømna trener etter Hjertekampen

– Det går mye i de samme programmene som vi liker, men litt variasjon blir det på oppvarmingen, styrketreningen og avslutningen. Medlemmene foretrekker Hjertekampen. Det er ganske likt nivå på de som deltar. Alderen spenner fra 60–80 år. De blir med på det de klarer og tar pauser når det trengs. De foretrekker Hjertekampen-treningen, for det er mer variasjoner med det.

Viktig sosialt aspekt

Eter treningen er det tid til litt sosialt. Den lokale butikken sponser med gratis frukt og så drikker de kaffe og hygger seg sammen.

Det sosiale er en stor fordel. Så det er veldig trivelig med kaffe og det sosiale etter treningen. Så kombinasjonen av Hjertekampen og det sosiale er veldig bra, sier Melstein.

Trener med Hjertekampen etter rehabilitering

LHL Sømna tok og initiativ til et samarbeid med Helgeland Rehabilitering, for at pasienter som har vært på opphold der kan komme på trening i regi av LHL Sømna etter endt rehabilitering.

– En gang i måneden kommer det pasienter fra Helgeland rehabilitering som er med på Hjertekampen sammen med oss. Det er både hjerte- og slagpasienter, og det fungerer veldig bra sier Melstein.

Det er bare å sette igang!

Melsteins oppfordrer andre lokallag til å teste ut Hjertekampen i fellesskap foran storskjerm.

LHL Sømna trener etter Hjertekampen

– Det er bare å laste ned appen og få det på TV-en. I starten hadde vi Hjertekampen på nettbrett, men nå har vi appen direkte på TV, så da går det kjempegreit med fjernkontroll. Det er et enkelt program og bruke og vi har plukket ut de programmene vi liker. Det er jo kjempefin trim, så det er bare å sette igang!

lhl-senteret-somna.jpg

Last ned Hjertekampen-appen

Hjertekampen er gratis, motiverende og enkel å bruke – enten du begynner å trene for første gang på lenge, eller om du ønsker å trene mer systematisk for å få raskere fremgang.

Vi hjelper deg i gang - og til å fullføre! Få tips, treningsprogram og veiledning:

Last ned Hjertekampen fra App Store Tilgjengelig på Google Play