Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Stamsund: Vi fikk en fantastisk flott tur!

LHL Stamsund tok nylig med medlemmene på en etterlengtet og innholdsrik busstur!

LHL Stamsund ligger i Vestvågøy kommune i Lofoten. Turen var satt opp fra Stamsund til Strønstad, videre til LivLand gård og så tilbake til Stamsund. Turen startet kl.09.00 fra Stamsund Dag og Velferdssenter i Stamsund. Hele 25 stykker var med.

– Turen var både for LHL medlemmer og andre. Deltakerne betalte en egenandel for hele turen med mat og drikke, forteller Marit Johansen, studieleder i lokallaget LHL Stamsund. Hun arrangerer kurs, har ansvar for å følge opp LHL-trimmen og jobber aktivt med å spre LHLs arbeid på sosiale medier.

Vi må støtte opp om LHL!

Omvisning og hjemmebakt kringle

Først gikk turen til Strønstad for å besøke Arthurs Tresmie, som ligger i Hadsel Kommune.

– Der fikk vi historiefortellinger fra før i tiden. Arthur er en stor historiker. Han er opptatt av kystkulturen og er en dyktig treskjærer. Vi fikk omvisning i tresmia og i butikken. Så fikk vi servert nydelige hjemmebakt kringler og nykokt kaffe, forteller Marit.

Videre gikk turen til LivLand gård, som ligger i Laukvika i Vågan Kommune. Der ble turfølget ønsket velkommen av Roy Eilertsen, som driver gården.

– Roy fortalte om oppbyggingen av LivLand gård. Og historier og morsomme fortellinger rundt livet på gården. Vi fikk også god informasjon om maten vi skulle spise. Maten ble servert på en stor trefjøl på over en meter, beregnet til 6 personer. Det ble servert alt fra fårekjøtt, kjøttrull, oster, skalldyr, sauser, dressinger, brød, kjeks og mer. Alt var lokalmat og vi fikk påfyll etter hvert som vi spiste. Menyen het «Matmora». Vi avsluttet med hjemmelaget is og nykokt kaffe.

deltakere busstur.jpg

Vellykket tur!

Flere var innom og handlet i gårdsbutikken, før de etter cirka 2 timer kjørte fra LivLand gård mette og gode og med ett stort smil rundt munnen.

– Vi tilrettela kjøreturen slik at vi kunne ta på og sette av turfølget etter beste ønske. På turen spilte vi musikk og sang LHL sangen. Vi sang også «En buss sjåfør, en buss sjåfør» for og gjøre stas på sjåføren. Litt allsang, vitser, fortellinger og alt som positivt var. Vi hadde og med forundringspose til alle sammen. Vi var heldige og hadde ett fantastisk flott vær på turen. 18.30 takket vi alle for en fantastisk flott tur.

Alle dro hjem med smilet rundt munnen. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, og sitter igjen med en fantastisk god følelse.

Takk for turen alle sammen og ha en riktig god sommer, avslutter Marit.

LHL Sandefjord: Endelig på tur!