Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Steigen sin benk, i prosjektet Turkamerat,  på Åkervika i Alpøya

LHL Steigen startet prosjektet "Turkameraten"

Å være ute på tur er helsebringende i seg selv. Men å kunne sette seg ned på en god benk for en kopp kaffe er heller ikke å kimse av. Nå kan du gjøre begge deler i Steigen.

Lokallaget LHL Steigen har tatt initiativet til å lage og gi "Turkamerater" til hele Steigen. Dette for gi muligheter for flere til å være i fysisk aktivitet.

LHL Steigen sitt siste prosjekt har fått navnet "Turkameraten" og er en særdeles brukervennlig kreasjon. Laget har eget snekkerverksted hvor medlemmer og andre som ønsker det, kan lære seg treskjæring, dreiing og annet innen trearbeid. 

For en tid siden ble LHL Steigen forespurt om de kunne lage hvilebenker for plassering rundt om i kommunen, hvor turgåere kunne hvile seg underveis på turen. Søknad om midler ble sendt til Røde Kors Bruktbutikken og Stiftelsen Dam. Begge søknader ble innvilget. Dermed var prosjektet "Turkameraten" en realitet.

Populær turkamerat

– Du vil ikke finne benkene på ekstremrutene i kommunen. Vi har tenkt på de som ikke klarer å gå så veldig langt uten hvile. Da vi fikk innvilget støtte var det bare å skaffe brukbare priser på materiale, før vi satte i gang. Til nå er det utplassert 16 benker. I neste runde blir det omlag 20 benker til.

– Jeg tror det blir en suksess dette her.

Benkene er spredt ut til alle grendelag og til de tre hurtigbåtkaiene vi har i kommunen, sier prosjektleder Svenn Røymo til Nord Salten Avis. 

Prosjektleder Svenn Røymo er fornøyd med de fine benkene

Produksjonen er godt i gang og til nå er det laget 24 benker. Flere er planlagt så snart mer materiale er på plass.

lhl-steigen_Svenn-Roymo.jpg

Vi oppfordrer lag og foreninger og melde sin interesse til LHL Steigen ved leder Ninie Van Schaik på telefon 45 86 21 14 eller prosjektleder Svenn Røymo, telefon 95 76 06 94 snarest mulig. Benker tildeles etter innkomne ønsker og så langt prosjektmidlene varer. Laget takker Røde Kors Bruktbutikken og Stiftelsen Dam for positiv støtte og bidrag til prosjektet "Turkameraten".

En velfortjent pause og kafferast er viktig!

Kilde: Nord Salten Avis

 

Se også: Helsestien Viewpoint Rondane