Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL Vega pusset opp leilighet til ukrainsk familie

Kontrastene kunne nesten ikke vært større for den lille ukrainske familien som kom fra krigen i Ukraina til nyoppusset leilighet på idylliske Vega. Takket være lokallaget LHL Vega!

Den 15. november flyttet en mor og hennes to barn inn i den nyoppussede leiligheten i lokalene til LHL Vega. Medlemmene har siden august jobbet på dugnad med å gjøre leiligheten istand for å huse en flyktning-familie.

Leiligheten har vært utleid før og hadde nå stått tom en stund. Så hadde vi det oppe på to medlemsmøter hva vi skulle gjøre, og så ble vi enige om å leie den ut til ukrainske flyktninger. Da bestemte vi oss for å ta oppussingen av leiligheten på dugnad, sier Kjell Arne Hovland, nestleder i LHL Vega.

Hva måtte gjøres?

Det er LHL Vega som eier leiligheten. De bruker kjelleren og så leier de ut førsteetasjen.

– Vi har møte den første fredagen i hver måned. Dette ble bestemt i starten av august og den 20. samme måned startet vi dugnaden. De fleste av medlemmene var veldig positive. Vi leier ut til kommunen, og kommunen leier ut til ukrainske flyktninger. Vi skal ta imot 50 flykninger her på Vega, så det er et stort behov for leiligheter. Vi har tatt imot 37 ukrainske flyktninger i år. Vi er jo ikke mange folk her. Det er kun 1 200 personer som bor på øya, så det er ikke så mange leiligheter som er tilgjengelige heller. Men det har gått bra! Det har vært en veldig god dugnadsånd, og mange har stilt leiligheter til disposisjon, også LHL Vega, sier Hovland.

Takket være medmenneskelighet og dugnadsånd har nå en liten familie i en vanskelig livssituasjon fått et hyggelig og trygt hjem.

Kurset medlemmene

Leiligheten er romslig med tre soverom. LHL Vega har gått grundig til verks med oppussingen.

– Vi kjørte et kurs gjennom Funkis. Så der fikk vi 12 000 kroner. Noen har tatt ansvar for maling og noen har tatt gulv. Laget har god økonomi, men vi må få inntekter der vi kan. Og det er mange som har lært mye nytt.

Det har vært veldig bra oppmøte av de av medlemmene våre som er aktive.

Det er en 8-10 aktive som er med på møter. Totalt har LHL Vega 27 medlemmer, så det er jo ikke et stort lag. Godt over 1/3 har vært med på dugnaden, så det må vi si oss fornøyd med, sier Hovland.

Trygg jul

– Det har vært dugnad hver helg og om ettermiddagene. Moren virker veldig fornøyd. Hun hadde og sett på en annen leilighet, men ville helst ha denne. Det var egentlig en annen familie som først skulle ha den. Men de returnerte, så da fikk hun denne. Hun ble kjempeglad og nå har julestjerna også kommet opp i vinduet, forteller Hovland.

Takket være LHL Vega er julen trygg for den lille familien, selv om den sikkert inneholder både savn og lengsel og håp om fred og gjenforening i det nye året.

Å bygge en pram - og et håp!

Bidra til vårt arbeid Slik kan du støtte oss

Ingen skal stå alene når sykdom rammer! Derfor jobber vi for at de som er berørt av sykdom, pasient eller pårørende, skal kunne ha en plass å henvende seg for støtte, råd og fellesskap.

Bli fast giver: LHL-venn

Som fast giver støtter du oss fast med et fritt beløp. Støtten din går til vårt arbeid med å bedre livskvaliteten for pasienter og pårørende.

Bli LHL-venn

Støtt oss: Gi en pengegave

Din gave går til arbeidet med å drive og videreutvikle gode tilbud for pasienter og pårørende.

Gi en gave