Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Donerte bort leilighet til flere millioner kroner til LHL

– Jeg tror mange som gir gaver ønsker å gi noe tilbake til vårt arbeid, så vi kan hjelpe enda flere, sier Ragnhild Eidsgaard Akre Aas, rådgiver og ansvarlig for testamentariske gaver i LHL, etter at LHL nylig arvet en tredjedel av en bolig som ble solgt for 5,1 millioner kroner.

Gunvor valgte å testamentere bort boligen sin til LHL, Frelsesarmeen og en privatperson. Hun gikk bort i mars 2020, 84 år gammel.

– Hun har testamentert en bolig og en hytte til oss, forteller Ragnhild Eidsgaard Akre Aas, rådgiver og ansvarlig for testamentariske gaver i LHL. Boligen ble solgt videre i oktober, til 5,1 millioner kroner, og pengene er fordelt mellom de tre partene.

Medisinsk forskning

– Pengene vi fikk skal gå til medisinsk forskning, sier Akre Aas.

Gunvor er en av dem som har vært spesifikke med hvor pengene skal gå, og da går de utelukkende til det formålet.

Hvorfor LHL er blant dem som har arvet huset til Gunvor, kan de ikke finne noe bakgrunn for. 

Ifølge Akre Aas er det ikke alltid vi LHL får vite hvorfor det er testamentert eiendeler til LHL. Nærmere en tredjedel av de testamentariske gavene er knyttet til et spesielt formål. Ofte er det snakk om forskning på hjerte- og lungesykdommer, sier Akre Aas og understreker at LHL følger den avdødes ønske.

Kan hjelpe flere

Ifølge Akre Aas er det forskjellige grunner til at folk velger å støtte LHL.

– Jeg tror mange som gir gaver ønsker å gi noe tilbake til vårt arbeid så vi kan hjelpe enda flere. Vi er veldig takknemlige for det. Det er rørende hvordan folk velger å bestemme hvordan midlene deres skal leve videre, sier hun.

Din gave til LHL gir mennesker et bedre liv

LHL gjør jobben for deg

Det er ikke et krav at et testament skal opprettes med bistand fra advokat, men det er ikke uvanlig at det tråkkes feil uten slik hjelp. 

LHL bekoster advokatbistand til opprettelse av testament der LHL er tilgodesett. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker bistand eller mer informasjon.

Ragnhild Eidsgaard Akre-Aas

Ragnhild Eidsgaard Akre-Aas

Ansvarlig testamentariske gaver
41 23 86 47