Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

En testamentarisk gave til LHL bidrar til bedre folkehelse og gir mange mennesker et bedre liv.

Mange har en hjertesak de ønsker å støtte etter at de har gått bort. Har du et formål eller en sak du brenner litt ekstra for?

LHL er ydmyke og takknemlige ovenfor alle som tilgodeser LHL med en testamentarisk gave.

Din gave til LHL gir mennesker et bedre liv.

Testamentariske gaver
Årlig mottar LHL betydelige beløp i testamentariske gaver. Enten du testamenterer et kronebeløp, hele eller deler av formuen, bidrar du til å bedre livskvaliteten til mennesker som sliter med kroniske sykdommer og plager.

Les mer: Arven som gir mennesker et bedre liv

Se også temasiden om arv med noen vanlige spørsmål og svar fra vårt pasientombud Atle Larsen.

Noen ting er viktige å snakke om – og viktige å skrive ned.

Å snakke med dine nærmeste om arv kan være en utfordring. Men det trenger ikke å være så vanskelig heller.

Ved å skrive testament sikrer du at dine verdier fordeles slik du ønsker.

LHL er med på et felles initiativ for å fremme åpenhet rundt temaene arv og testament. Sammen er vi 41 medlemmer av Fundraising Norge som har utviklet filmer og annonser som du kanskje har sett i ulike magasiner og på nett. Her møter vi mennesker som snakker åpent om de ulike aspektene ved arv – og fordelene ved å inkludere sine nærmeste i denne praten. Vi tror dette fokuset på åpenhet vil bidra til å løfte tematikken opp på dagsorden. Både rundt i de tusen hjem og i media.

Les mer på detgodetestament.no

Slik oppretter du et testament

Video fra Fundraising Norge som forklarer hvordan du oppretter testament.

LHL gjør jobben for deg

Det er ikke et krav at et testament skal opprettes med bistand fra advokat, men det er ikke uvanlig at det tråkkes feil uten slik hjelp. 

LHL bekoster advokatbistand til opprettelse av testament der LHL er tilgodesett. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker bistand eller mer informasjon.

Ragnhild Eidsgaard Akre-Aas

Ragnhild Eidsgaard Akre-Aas

Ansvarlig testamentariske gaver
41 23 86 47

LHL er godkjent av Innsamlingskontrollen, en ideell stiftelse som gir trygghet for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til det formålet som er oppgitt.

LHL er medlem i Fundraising Norge, en bransjeorganisasjon som bistår norske organisasjoner og institusjoner som regelmessig skaffer midler til sin virksomhet gjennom innsamlinger.