Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hos Kirkens bymisjon i Drammen

LHL bidrar til økt hjertesikkerhet

LHL besøkte nylig Kirkens Bymisjon Drammen. Der fikk de overrakt en Nihon Kohden hjertestarter med ett ROTAID hjertestarterskap av Carl-Erik Torp, ambassadør for LHLs Gjenopplivingsfond og daglig leder John Olav Nicholson.

– Vi håper gaven aldri vil bli brukt, men vi er samtidig glade for at vi kan bidra til økt hjertesikkerhet i bymisjonens arealer og området i Drammen for øvrig, sa Nicholson.

Han påpekte også at denne hjertestarteren vil bli registrert i det offentlige kartet til 113.no driftet av Helsedirektoratet, slik at sykepleiere på nødsentralen, telefon 113, vil vite at hjertestarteren er der i en akutt situasjon og igjennom dette også være synlig hos 113-appen til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Gripende historie

Carl-Erik Torp, som er ambassadør for LHLs Gjenopplivingsfond, er tidligere Brann-spiller og nå NRK-ekspert. Han opplevde selv hjertestans under en eliteseriekamp mot Sogndal i 2011. Carl-Erik fortalte sin gripende historie, om livet etter hendelsen og igjennom dette forklarte viktigheten av å ha hjertestartere lett tilgjengelig i samfunnet.

Carl-Erik Torp er ambassadør for LHLs Gjenopplivingsfond
Foto: Carl-Erik Torp er ambassadør for LHL.

Kirkens Bymisjonen i Drammen får selvsagt også gratis undervisning og opplæring i bruk av hjertestarter.

Utplassering av flere hjertestartere og opplæring i hjerte- og lungeredning, inkludert bruk av hjertestartere, er viktige tiltak for å redde liv.

Tall fra Norsk Hjertestansregister​ viser at det i Norge var 3 723 mennesker som ble forsøkt gjenopplivet utenfor sykehus i 2021. 11 prosent (423) overlevde.