Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL
Jorge og Marte Barrera mistet datteren Ariel Helene

Mistet datteren Ariel Helene

Da Jorge og Marte Barrera mistet datteren Ariel Helene, startet Marte interessegruppen LHL Sepsis og Meningitt.

En pult står tom i klasserommet. Ariel Helene ble bare seks og et halvt år gammel.

Det var ved juletider i 2018 at hele familien Barrera på Eidsvoll fikk influensa. Da de andre begynte å bli friske igjen, ble datteren Ariel brått dårligere.

– Hun fikk feber, hostet, kastet opp svart, hadde magesmerter og ble veldig blek, forteller mamma Marte.

Da feberen ikke gikk over dro de til legen. Neste dag til legevakten.

De klarte ikke å se hvor syk hun var. Legen betrygget oss med at det ikke var noe alvorlig.

Fikk hjertestans

Men Marte og mannen Jorge Enrique var fremdeles bekymret. Dagen etter dro de på legekontoret igjen. Da var det alvor.

– Legen ringte 113. Da skjønte vi hvor alvorlig det var, sier hun.

Det viser seg at datteren har Sepsis (blodforgiftning). En alvorlig infeksjon som er svært dødelig hvis det ikke oppdages og behandles raskt. Ariel ligger bak i ambulansen. Marte må sitte foran. Datteren havner i koma og har flere hjertestans i ambulansen på vei til sykehuset. Marte er apatisk. Ambulansesjåføren tar pulsen hennes og sier at hun må puste.

Man blir jo i sjokk. Jeg vet ikke om man egentlig forstår det. Jeg gjør det fortsatt ikke. Selv om man skjønner det, så vil man ikke det.

9. januar 2019 dør Ariel.

Et ubeskrivelig savn

Marte og mannen har to gutter på 11 og 13 år. Men det har blitt stillere i huset. Savnet etter Ariel er ubeskrivelig. Den livlige blide, omsorgsfulle jenta som elsket å danse og som var så opptatt av at alle rundt seg hadde det bra.

Det er ingen ord som kan beskrive følelsen av å ha mistet Ariel.

– Noe av det vanskeligste er at livet ikke stopper opp. Guttene er tilbake på skolen og jeg er tilbake i 100 prosent jobb. Noen dager er veldig tunge. Det vanskeligste er høytider og på bursdagen hennes, sier Marte.

Den 16. juli 2021 hadde hun blitt 9 år gammel.

Startet LHL Sepsis og Meningitt

Nå har Marte startet opp interessegruppen LHL Sepsis og Meningitt. Målet er å hjelpe andre i samme situasjon, bidra til økt kunnskap til helsepersonell og kanskje kunne forhindre at det samme skjer med noen andre.

Bli medlem
Velkommen til LHL Sepsis og Meningitt. Bli medlem i LHL og interessegruppen LHL Sepsis og Meningitt.

Vi skulle ønske at vi hadde hatt et slikt sted å henvende oss til. Og ha muligheten til å snakke med andre som har opplevd noe lignende.

De ønsker å jobbe for økt fokus og kunnskap om sykdommen Sepsis og Meningitt, og har nå opprettet en nettside og en Facebook-side, samt en lukket Facebook-gruppe for berørte og pårørende. De er også i gang med en informasjonsside og har vært i kontakt med leger og forskere ved Oslo universitetssykehus.

Marte, Jorge og Ariel Helene

 

Snakk med en likeperson

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre takler sykdom? Vi har egne likepersoner som du kan ringe.

Likepersonstilbudet er et supplement til omsorg og hjelp den enkelte får fra familie, venner og hjelpeapparat. Alle likepersoner har gjennomgått opplæring via LHL, og har taushetsplikt.

Likeperson LHL Sepsis og Meningitt

Mona H Bahus

Mona H Bahus

Likeperson for LHL Sepsis og Meningitt
22 79 90 90 (988 36 221)

Mona er utdannet psykiatrisk hjelpepleier og jobber i hjemmesykepleien. Hun er også likeperson og daglig leder for stiftelsen ALS Norge.

Mona ble selv rammet av Sepsis i februar 2018 og hadde enorm flaks som overlevde, takket være dyktig lege på akutten på Ahus.

Hun har savnet et nettverk for oss som har vært syke og pårørende, og som kan øke kompetansen og kjennskapen til sepsis.

Likepersonlinjen

En likeperson i LHL har egenerfaring med sykdom, som pasient eller som pårørende.

Telefon: 22 79 90 90. Åpen: hverdager kl. 12–18

  • Tastevalg 1: Hjertesykdom
  • Tastevalg 2: Lungesykdom
  • Tastevalg 3: Hjerneslag
  • Tastevalg 4: Hjerte- eller lungetransplantasjon
  • Tastevalg 5: Covid-19