Hopp direkte til innhold
Neisseria meningitidis / meningococcus | Stop sepsis save lives
Foto: Shutterstock

LHL Sepsis og Meningitt

Interessegruppe for mennesker som er berørt av Sepsis eller Meningitt.

LHL Sepsis og Meningitt arbeider for at de som er berørt av sepsis eller meningitt skal ha en plass å henvende seg for støtte, råd og fellesskap. De ønsker i tillegg å spre informasjon for å øke kunnskapen om sykdommene til det norske folket og helsevesenet.

Når man har gått igjennom en slik alvorlig sykdom, eller er pårørende, så sitter man gjerne igjen med mange følelser, tanker og spørsmål. Da er det fint å kunne ha andre mennesker som har vært igjennom det samme å kunne prate med.

Russeguttene mistet kameraten til hjernehinnebetennelse i sommer. Nå hedrer de han med en Spleis innsamling til inntekt for interessegruppen LHL Sepsis og Meningitt, for å spre kunnskap om smittsom hjernehinnebetennelse.

– Det er kjempeflott og veldig rørende at de tar et sånt initiativ og hedrer kompisen sin på den måten, sier Marte Christine Barrera, leder i LHL Sepsis og Meningitt.

Les den rørende saken i VG her

Les mer om

Noe av det vi er involvert i - og jobber med

Sepsisforskerne på Oslo universitetssykehus har funnet blodprøver som egner seg bedre til å påvise infeksjoner hos pasienter med mulig sepsis i akuttmottaket! Det er spesielt kombinasjonen av to blodprøver (Interleukin 6 og CRP) som egner seg aller best, og kan bistå legen i sin vurdering av om infeksjon foreligger eller ikke. Det er spesielt viktig å tidlig identifisere infeksjoner hos pasienter med mulig sepsis, og dette kan bidra til nettopp dette.

Vi støtter og bidrar til forskningsgruppen for sepsis på Oslo universitetssykehus, og venter spent på ytterligere forskning av gruppen fremover.

Les mer i tidsskriftet Shock

LHL og Russens hovedstyre krever gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse til alle landets 10. klassinger. Vi har klartlagt alle landets kommuners tilbud om gratis vaksine - kun 1 av 4 tilbyr dette. 

225 kommuner tilbyr ikke gratis vaksiner av ungdom mot hjernehinnebetennelse

https://www.nrk.no/norge/krev-gratis-vaksine-til-alle-ungdommar-1.16388151

Kontakt oss

Adresse
v/Birgit Stræde. Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 JESSHEIM
Lenke til vår Instagram-side
Instagram

Styre:

Navn Verv E-post Mobil
Marte Christine Barrera Leder 92 83 55 83
Josephine Jurell Medlem 40 57 13 97
For alle som er i styret: Her kan du legge til aktiviteter i deres aktivitetskalender: Redigering av aktivitetskalender
Likepersonstilbudet i LHL

Snakk med en likeperson

Har du behov for å snakke med andre som er, eller har vært, i samme situasjon som deg? Hvordan takler andre hverdagen og livet med sin sykdom eller som pårørende?
Tilbudet er et supplement til hjelp og omsorg fra helsevesenet, familie og venner.
Alle likepersoner har gjennomført kurs i LHL, og har taushetsplikt. De arrangerer også treningsgrupper og aktiviteter i LHLs lokallag.

Telefon

Likepersonlinjen

Telefon 22 79 90 90. Åpen hverdager kl. 10–21.

Tastevalg 1: Slagrammet og afasi
Tastevalg 2: Hjerte
Tastevalg 3: Lunge
Tastevalg 4: Andre diagnoser LHL ivaretar
Tastevalg 5: Pårørende (NYTT)

Klinikk

På sykehus og rehabiliteringssteder

LHL har over 300 frivillige likepersoner som er tilstede og tilgjengelig på gitte tidspunkt ved nærmere 30 sykehus og rehabiliteringssteder over hele Norge.

Du finner dem typisk ved et lærings- og mestringssenter, kledd i lilla vest merket LHL, og id-kort.

Sted

Aktiviteter i LHLs lokallag

Det er ulike tilbud i de ulike lagene. Det kan være besøkstjenester (hjemme, på institusjon, i nærmiljøet) og samtalegrupper med erfaringsutveksling. 

Mange har treningsgrupper (på flere nivå, som skal passe for alle), og fysisk aktivitet i gruppe, som stavgang, turgrupper, bowling, golf, boccia, sykkel og ski og mye mer.

Finn ditt nærmeste lokallag, gruppe eller nettverk