Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL har betydd så mye for meg!

Da Ermelinda begynte å trene på LHL, fant hun sakte men sikkert tilbake gleden i livet igjen. I dag brenner hun for oppgaven som frivillig triminstruktør!

En dag kom et brev til LHL. Det var fra portugisiske Ermelinda Ribeiro:

Jeg vil takke for all hjelp dere ga til meg. I 2013 var jeg syk og svak, deprimert, sliten og trist. Alt var så mørkt. En venninne inviterte meg til å være med på trening med LHL. Det var sosialt, god musikk og god stemning...

- Venninnen min så at jeg var langt nede og fikk meg med på trening med LHL, forteller hun.

Møtet med LHL ble starten på en ny tilværelse for Ermelinda. Det ble rett og slett starten på et sunt og godt liv, både fysisk og psykisk!

– Jeg ble tatt imot med åpne armer. Det er en organisasjon som virkelig jobber for medlemmene sine. Da ble jeg kjent med LHL og hva det stod for, meldte jeg meg inn med en gang. Det er en organisasjon som fortjener støtte, sier hun.

Lykketreff

- Da den forrige instruktøren sluttet, ble jeg spurt om å ta over.

Fra da av ble hun frivillig triminstruktør og tok ansvaret for treningen i LHL Ålesund, Sula og Giske.

LHL har betydd så mye for meg

- De spanderte flere kurs som triminstruktør og subsidierte 50 prosent av mitt første kurs i Qigong. Etter det deltok jeg på flere andre kurs og opplæring.

Treningen hjalp meg gjennom den tunge tiden. Jeg engasjerte meg sosialt. Jeg hadde et fast klokkeslett jeg skulle på trening. Jeg måtte smile og være aktiv. Det betyr mye. Depresjonen forsvant helt, sier hun.

Trener ute i naturen

Ermelindas store lidenskap er Qigong, noe hun også har introdusert til trimgruppen og skrevet bok om.

- LHL hjalp meg mye, men Qigong er det som jeg bruker som ”medisin”. Qigong er en terapi basert på trening, massasje og øvelser. Det var viktig for meg å skrive boken og skrive om hva Qigong har gjort for meg. Jeg er beviset på det. Jeg har forandret meg så mye. I dag jobber jeg på en fiskebåt hvor jeg konkurrerer med unge gutter, ler hun.

På LHL er det trening på nivå 1, 2 og 3, men mest av alt er det livsglede!

- Vi danser, trener og ler. Noen ganger gjør vi Qigong. Vi trener og mye ute i naturen. LHL´s trening er veldig bra. Og så er det så mye fin musikk. Det går ikke an å være deprimert når du hører den. Jeg er 58 år, men føler meg som 48, ler hun.

Ermelinda har vært triminstruktør for LHL Ålesund siden 2016 for både nivå 2 og nivå 3, og hun praktiserer Qigong hver dag.

- Jeg føler jeg meg sunn, energisk, glad og psykisk stabil.

Jeg jobber jo på en fiskebåt. Det er en fysisk krevende jobb, men jeg stortrives. Jeg er farmor til tre nydelige gutter og jeg har fått gleden i livet tilbake. Jeg ville aldri vært istand til å oppnå dette uten hjelpen fra LHL! Sier hun.

Gå tur for bedre helse

Meld deg inn!

Ermelinda vil oppfordre alle til å delta på trim gjennom LHL.

- Det er gratis. De trenger ikke å være medlem, men det er en fordel.

Mitt råd er å melde deg inn og gå på trening. Det er sosialt, du trener til fin musikk og blir glad.

Det er en spesiell tid nå med koronaen, som begrenser treningen innendørs. Men Ermelinda vet råd. Hun vet hvor mye treningen betyr.

- Det sosiale er viktig. Vi er en liten gjeng damer som trener ute. Vi trener, danser, synger og griller. Så lenge vi kler på oss er det ikke noe problem å trene ute. Begynn og tren med LHL. Jeg kan garantere at du sover bedre og vil smile mye mer, ler hun.

Hvert skritt og all bevegelse teller!

Alt blir bedre hvis du trener litt. Fysisk aktivitet fremmer helse, gir overskudd og økt livskvalitet.

Vi hjelper deg på vei. 

Bli med på Hjertekampen