Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Ona Eirin Ulimoen Eklund
Foto: Ruben Ropstad

Bli triminstruktør i LHL

Har du lyst til å bidra til at flere får delta i et aktivt og sosialt fellesskap med mål om et bedre og friskere liv?

Fysisk aktivitet er den største aktiviteten i LHLs lokallag. Treningsgruppene ledes av frivillige som har tatt instruktørkurs arrangert av fysioterapeuter i LHL. I kursene gis det opplæring i våre treningsprogrammer - spesielt tilpasset personer med hjerte-, kar- eller lungesykdom.

Som instruktør i LHL innehar man en svært viktig rolle med fokus på sosialt samvær og bedre folkehelse lokalt.

Vi er stadig på utkikk etter nye instruktører og ser etter deg som ønsker å bidra til å skape et lavterskeltilbud og som helst kan stille som instruktør en gang i uken. Oppgaven er ulønnet og forutsetter medlemskap i LHL. Er du glad i fysisk aktivitet, er sosial og har et engasjement for å lede lavterskel treningsgrupper i lokallagene? Så kan dette være noe for deg!

Kroppen vår er skapt for bevegelse. Når vi er fysisk aktive så skjer det mye positivt med kropp og sjel - som har stor betydning for hvordan vi har det i hverdagen. For mange er det å trene sammen med andre en viktig arena for sosialt samvær.

Slik blir du frivillig triminstruktør

Ta kontakt med LHL sentralt eller ditt lokallag i LHL, meld deg på og delta på et triminstruktørkurs arrangert av LHL sentralt, etter endt kurs; start en aktivitet i ditt lokallag eller fortsett i et eksisterende treningstilbud.

Innhold i kurset:

  • Praktisk opplæring i et treningsprogram
  • Kunnskap om kroppen, fysisk aktivitet og trening
  • Kunnskap og erfaring i instruktørrollen.
  • Kunnskap om LHL og drive frivillig arbeid som triminstruktør. 

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt.

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Ona Eirin Ulimoen Eklund

Organisasjonsrådgiver / Fysisk aktivitet
99 36 49 72

Kan bistå med trening, fysisk aktivitet og triminstruktørkurs.

LHLs Trimprogrammer

De ulike treningsprogrammene i LHL.

Styrke

Fysisk aktivitet nivå 1

Programmet har moderat til lav intensitet, og er i hovedsak basert på treningsprinsipper for dem med redusert funksjonsnivå, uavhengig av om det skyldes lungesykdom, hjertesykdom eller andre årsaker. Programmet kan passe for de fleste, og treningseffekten avhenger av hvor hardt en tar i. Øvelsene gjøres sittende på stol eller stående. Det inneholder oppvarming, kondisjon- og styrkeøvelser, uttøyning og avspenning.

Styrke

Fysisk aktivitet nivå 2

Nivået har moderat intensitet. Man kan ta i skikkelig og få en betydelig treningseffekt, men du kan også velge å ta det roligere ved f.eks å gå i stedet for å løpe i utholdenhetstoppene. Programmet passer best for deg som er middels trent og man bør kunne stå og gå/løpe i underkant av en hel time. Programmet inneholder oppvarming, kondisjon - og styrkeøvelser, uttøyning og avspenning.

Styrke

Fysisk aktivitet nivå 3

Nivået er intensivt. Det vil si at man skal bli svett og andpusten under treningen. Fysisk aktivitet nivå 3 krever at man kan stå og løpe/gå en hel time. Det er til tider høyt tempo og kan passe godt for de som har trent noe før. Men det er ikke noe i veien for at man prøver seg selv om man har mindre erfaring med trening. Det er lagt opp til fleksibilitet i treningen. En kan f.eks. gå i stedet for å løpe i utholdenhetstoppene. Programmet inneholder oppvarming, kondisjon - og styrkeøvelser, uttøyning og avspenning.

Styrke

Styrke, balanse og avspenning

Programmet har moderat intensitet, og inneholder styrketrening i stående og på treningsmatte, balanseøvelser, avspenning og kroppsbevissthet. Programmet har et rolig tempo, men krever at man kan stå og gå mye av treningen. Styrkeøvelsene er tilpasset med ulike alternativer, så man selv kan tilpasse øvelsene og man gjør så mange repetisjoner man klarer. I dette programmet kan man virkelig utfordre sin styrke eller man kan velge å ta det roligere.

Styrke

Bassengtrening / Vanntrim

Vanntrimprogrammet har moderat til høy intensitet, og man benytter vannets egenskaper for å få treningseffekt. Øvelsene gjennomføres hovedsakelig stående og gående i vannet, og inneholder både oppvarming, kondisjon - og styrkeøvelser, uttøyning og avspenning.