Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Carl-Erik Torp

Carl-Eriks styrkeøvelser

Carl-Erik, tidligere fotballspiller, liker å trene styrkeøvelser hvor han kombinerer flere øvelser eller muskelgrupper samtidig i en øvelse. Prøv deg på en eller flere av kombinasjonsøvelsene for litt variasjon i treningen.

Introduksjon av øvelsene

Hjertekampen har fått nye øvelser i treningsbiblioteket sitt - ta en titt for ny inspirasjon

Oppvarming

Varm opp i forkant for å øke motivasjonen, forebygge skader samt forberede kroppen på trening. Oppvarming er viktig for å få i gang hjertet med gradvis pulsstigning, blodsirkulasjon og gi varme til muskler, sener og ledd.

Ettbeins bekkenløft / hoftehev

Ligg på ryggen med bøyde bein. Aktivér den nederste og dypeste delen av magemuskulaturen og løft opp i ett bekkenløft. Strekk ut høyre kne med strak fot. Hold posisjonen i 2-3 sekunder, senk ned foten. Gjenta. Løft bekkenet opp til du ligger på skulderbladene. Senk og løft langsomt.

Diagonalløft med balanse

Stå i firefotstående. Trekk navlen noe inn mot ryggraden for å aktivere magemusklene. Hold en midtstilling på ryggen, og hofter og skuldre mest mulig i ro i øvelsen. Løft og strekk ut motsatt arm og ben på vekselsvis høyre og venstre side mens du holder kroppen stabil. Senk rolig tilbake til utgangsstilling og gjenta i et diagonalt mønster.

Nordic Quadriceps / Reise seg

Sett deg ned på kne, la vristen ha kontakt med gulvet. Len deg bakover i en kontrollert bevegelse med rett rygg. Lårene holder igjen bevegelsen – kom frem til utgangsposisjon og reis deg opp.

Hoppende utfall

Start med å utføre vanlig utfall men legg etter hvert på ett hopp når du bytter bein. I denne øvelsen er det viktig at overkroppen holdes rett, og at kraften av hoppet går oppover. Knestabilitet og kontroll er en viktig faktor for å unngå at kneet faller innover.

Diagonal mageøvelse

Ligg på ryggen med 90 grader i hofter og knær og armene langs siden. Aktiver magemuskulaturen slik at korsryggen har kontakt med gulvet. Løft overkroppen opp på utpust. Høyre arm føres opp mot venstre ben.