Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Ona Eklund

Kjernemuskulaturen

Treningstips fra Ona: styrketrening av kjernemuskulatur.

I disse videoene viser Ona noen effektive øvelser som gjør godt for kjernemuskulaturen; mage-, rygg-, sete- og hofter.

Kjernemuskulatur er viktig i alle aktiviteter og styrkeøvelser. Du kan velge dine favoritter av øvelsene nedenfor og gjøre fra 6-20 repetisjoner og gjenta 2-3 ganger. Tilpass ditt utgangspunkt!

Omvendt sit-ups gjør det lettere å aktivere nedre del av magen- og dypere kjernemuskulatur. Som du ser, så er det også lett å tilpasse belastningen til ditt fysiske utgangspunkt!

Omvendt situps

Gjennomfør omvendt sit-ups sittende på en benk/krakk eller på gulvet for at den skal bli tyngre. Fokuser på å holde kontakt med magemuskulaturen hele tiden. Len overkroppen lenger bak for å gjøre øvelsen tyngre.

 

Mage, ulike varianter av "sagøvelsen"

Velg ditt alternativ av øvelsen: Hold med fokus på og ha korsryggen i gulvet og aktivere mage / Løft overkroppen / Senk et og et ben samtidig som du løfter overkroppen.

 

Mage, twist

Gjør øvelsen sittende på benk/krakk eller gulvet. Len deg tilbake og kjenn at du har kontakt med magemusklene, roter overkroppen kontrollert fra side til side

 

Krum og svai av ryggen

Stå i en firefotstående utgangsstilling. Vekselsvis krum og svai ryggen i ditt tempo.

 

Planke nivå 1

Stå med armene på en forhøyning og strake ben. Ha armene rett under skuldre, aktiver mage, sete og rygg for å holde en strak plankeposisjon. Jo lavere forhøyning du har jo tyngre blir øvelsen.