Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Beinøvelser

Gode og enkle øvelser for trening av kne og bein

Alternativ a: Knebøy med stol

bilde av knebøy med stol

Stå med føttene i skulderbreddes avstand foran en stol. Knær og tær skal peke rett frem. Sett baken ut og bøy ned slik at du akkurat ikke setter deg ned på stolen og press opp igjen. Eventuelt sett deg rolig og kontrollert ned på stolen og reis opp. Hold ryggen rett (trekk inn navlen) og blikket frem.

Alternativ b: Knebøy

 bilde av knebøy

Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Knær og tær skal peke rett frem. Sett baken ut og bøy ned til cirka 90 grader i knærne og press opp igjen. Hold ryggen rett (trekk inn navlen) og blikket frem.

Alternativ c: Knebøy med manualer

 bilde av knebøy med manualer

Samme utførelse som alternativ b, men for å øke motstanden kan du holde manualer/vannflasker i hendene, holde en sandsekk foran kroppen, ha en sekk på ryggen, bruke strikk eller lignende. Det er viktig å aktivere mage/rygg (trekk inn navlen) og justere tyngdepunktet i forhold til den ekstra vekten.

Alternativ d: Beinpress

 bilde av beinpress

For de som har tilgang til apparater er beinpressøvelsen er fint alternativ til knebøy. Her er det lettere å justere motstanden ved å legge på eller ta av vekter. Plasser beina på fotbrettet i skulderbreddes avstand. Ha knærne i om lag 90 graders vinkel. Stram opp i mage- og korsryggregionen og press opp til beina er nesten strake. Pass på å unngå overstrekk i knærne. Vend tilbake til startstillingen og gjenta