Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Boken er den første i sitt slag som kombinerer tekst med utvidet virkelighet-teknologi (AR) for å trigge hukommelsen, og berike leseropplevelsen. Den retter seg i hovedsak mot personer i arbeidsfør alder med kognitive utfordringer.

Idéhaver Lin Iren Giske Andersen fikk selv hjerneslag 42 år gammel, og klarte ikke lenger å huske tekster eller holde på informasjon.

Jeg hadde vært journalist, men måtte nå bruke nye teknikker for å huske, som å tenke farger, rytme eller følelser. Det nytter ikke å gi et tettskrevet hefte til en slagrammet pasient og si: Les dette, her står det mye viktig informasjon.

Prosjektet er laget i samarbeid med Ludenso, et norsk selskap som driver med AR-teknologi. De bidrar bidra til å gi leserne unike opplevelser gjennom boken.

Vi er begeistret over å være en del av dette meningsfulle prosjektet. Ved å ta i bruk AR, kan vi her gi leserne en interaktiv og enkel tilgang på podkaster, videoer og 3D-modeller. På denne måten gir vi leserne en mulighet til å blant annet utforske hjernen i 3D, lytte til andres personlige erfaringer, og øke forståelsen for rehabliteringsprosessen, sier medgründer Ingrid F. Skrede.

Lanseres i 2025

Boken vil være tilgjengelig for alle interesserte, og kombinasjonen av lettfattelig tekst, tegninger, humor, deling av personlige erfaringer og AR-innhold gjør den unik som en ressurs for personer med kognitive utfordringer etter slag.

Målet er å gi leserne kunnskap, håp og støtte i deres rehabiliteringsprosess og videre liv.

Tips meg når boken er klar

Sett deg på liste for å få beskjed når boken lanseres.

Lin Iren Giske Andersen

Lin Iren GiskeAndersen er tidligere journalist og kommunikasjonsrådgiver. Hun fikk hjerneslag 42 år gammel, og var med på å starte opp LHL Hjerneslag Ung Rogaland der hun var leder i flere år.

Gjennom egne erfaringer, og arbeidet i LHL, så hun behovet for informasjon som snakket tydelig, enkelt og visuelt til personer med påført hjerneskade, og deres pårørende.

Hun har tidligere gitt ut Er du hjemme? Hvordan ungdom opplever å bli plassert i nye hjem på Fagbokforlaget.

Ludenso

Ludenso er en norsk leverandør av utvidet virkelighet (AR)-teknologi. Deres bidrag til bokprosjektet gir leserne en interaktiv og dypere forståelse av hjerneslag og rehabiliteringsprosessen.

Ludenso er stiftet av Eirik Wahlstrøm, Harald Manheim, og Ingrid Skrede i 2018. Selskapet jobber med forlag som Aschehoug, Cambridge University Press, Sage, med flere, og har kjente profiler som Johan Brand fra Kahoot! og Ferd Sosiale Entreprenører med seg på laget.

Ludenso

 

Støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM