Hopp direkte til innhold
Besteforelder og barnebarn
Foto: Shutterstock

Om LHL

LHL er en medlemsbasert og ideell helseorganisasjon med nærmere 54 000 medlemmer og 240 lokallag, interessegrupper og nettverk.

Bedre folkehelse – siden 1943

På stiftelsesmøtet til Tuberkuløses Hjelpeorganisasjon (THO) som Ragnar Strøm organiserte 14. oktober 1943, bestemte tre kvinner og to menn seg for at de skulle begynne å jobbe med tre saker: medlemsorganisering, krav om ettertrygd og bygging av yrkesskole på Krokeide. De ville bygge en medlemsorganisasjon for å få pasientmakt, de ville jobbe med politikk for å få en rettferdig og nødvendig trygd, og de ville bygge et tjenestetilbud til mennesker som trengte det.

Slik har det altså vært helt fra stiftelsesmøtet til LHL. Dette er en arv vi er stolte av å videreføre.

Kontakt

Kontakt oss

Ledelse og kontaktpersoner i administrasjonen

Aktuelt

Norge rundt med LHL
Personlige historier og engasjement fra lokallagene over hele landet.

Aktuelle saker
Pressemeldinger og aktuelle saker.

Vår historie
LHL ble etablert i 1943, siden da har vi kjempet for pasienters rettigheter og en bedre folkehelse.

Bildegalleri
Bilder til nedlasting

Profilmanual
Retningslinjer for bruk av logo, farger, profilelementer og maler.

Jobb hos oss

Organisering og ledelse

LHL er en medlemsorganisasjon med demokratisk styringsstruktur, som blant annet betyr at det er de nærmere 54 000 medlemmene som eier LHL. Overskudd i virksomheten kommer medlemmene og pasientene til gode i form av fortsatt drift og videreutvikling av nye tilbud.

Vårt ideelle formål er nedfelt i vedtektene. De er besluttet av landsmøtet som er LHLs høyeste beslutningsorgan. Sentralstyret styrer LHLs organisasjon og virksomheter i landsmøteperioden. Mer om

LHL består av nærmere 240 lokallag spredt over hele landet. Hver dag arrangerer lokallagene aktiviteter som oppfyller LHLs formål, som trimgrupper, likepersonstjenester, kurs eller medlemsmøter. Politisk påvirkningsarbeid er også en viktig aktivitet som tjener vårt formål som ideell organisasjon.

Les mer: Lokalpolitisk plattform

Mer om virksomheten

LHL Hjerneslag og LHL Astma og allergi er en del av LHL, hvor medlemmer med interesser tilknyttet disse områdene har sine demokratiske rettigheter ivaretatt gjennom LHLs medlemsorganisasjon. Medlemmer i LHL er tilknyttet et av våre nærmere 240 lokallag over hele landet, og kan også være med i en interessegruppe eller nettverk.

LHL Førstehjelp er medlemmenes egne nettbutikk. Den eies og drives av LHL. Ved å handle i vår nettbutikk bidrar du samtidig til det viktige arbeidet vi gjør for landets pasienter. Alt overskuddet går til dette arbeidet.

Vi driver flere klinikker og sykehus: LHL-sykehuset Gardermoen, Sandvika Nevrosenter, LHL-sykehuset Vestfold og LHL-klinikken Tønsberg.

LHL er med i Pasientkontaktutvalget i Legemiddelindustriforeningen. Her deles relevant informasjon til og for pasienter og -organisasjoner: informasjon om kliniske studier, hvem er egentlig legemiddelindustrien, legemiddelmangel, koronaviruset og mye mer.

https://www.lmi.no/for-pasientorganisasjoner/

Personvern

Målet vårt er at du alltid skal føle deg trygg og ha tillit til oss, ved at vi håndterer personopplysningene dine med respekt og lar deg ha kontroll over dem. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i LHL, også på våre behandlingssteder, samt her på lhl.no

Les mer om personvern og om nettstedet.