Hopp direkte til innhold

Sammen redder vi liv

Nasjonal førstehjelpsopplæring for grunnskolen

Litt kunnskap mange ganger!

Ny forskning på området viser at litt kunnskap mange ganger gjennom livet har stor effekt. Derfor jobber denne felles dugnaden med kunnskap til folk i alle faser gjennom livet; vi starter i barnehagen, deretter grunnskole ( 1-10 skoletrinn), så førerkortopplæring, så yrkeslivet og tilslutt seniorårene.

Ulike ideelle organisasjoner har ansvar for hver sin del av prosjektet.

Sammen redder vi liv - 113

Om dugnaden

Dugnaden ledes av Helse- og omsorgsdepartementet gjennom Helsedirektoratet: Bakgrunnen for dugnaden er at minst 200 liv kan reddes i Norge hvert år dersom befolkningen som helhet får litt mer kunnskap om tidskritiske tilstander og livreddende førstehjelp.

Sjetteklassingene på Døli skole

Sjetteklassingene på Døli barneskole på Jessheim viser her hva de har lært for å kunne redde liv. 

Steinar Olsen er avdelingsdirektør i Helsedirektoratet som sammen med LHL har ansvaret for et stort nasjonalt prosjekt der grunnskoler får muligheten til å lære førstehjelp.

Se video fra Døli skole (TV2)

App: Førstemann på skadested

Er du forberedt på hva du må gjøre om du er førstemann på et ulykkessted? I denne appen vil du lære om betydningen av å sikre et skadested, risikovurdere for egensikkerhet, varsle 113 og utføre livreddende førstehjelp.

Denne appen er laget i et samarbeid mellom LHL, NKT Traume, EON Reality Norway, TV2 Elevkanalen og studenter ved Høgskolen i Innlandet. Appen er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Les mer og last ned

App: Hjelp 113

Norsk luftambulanse sin app: Livsviktig tid går tapt fordi nødsentralen sliter med å spore opp pasientene.

Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er, om du ringer 110, 112 eller 113 fra appen.

Les mer og last ned