Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Litt kunnskap mange ganger!

Ny forskning på området viser at litt kunnskap mange ganger gjennom livet har stor effekt. Derfor jobber denne felles dugnaden med kunnskap til folk i alle faser gjennom livet; vi starter i barnehagen, deretter grunnskole ( 1-10 skoletrinn), så førerkortopplæring, så yrkeslivet og tilslutt seniorårene.

Ulike ideelle organisasjoner har ansvar for hver sin del av prosjektet.

Sammen redder vi liv - 113

Om dugnaden

Dugnaden ble ledet av Helse- og omsorgsdepartementet gjennom Helsedirektoratet: Bakgrunnen for dugnaden var at minst 200 liv kan reddes i Norge hvert år dersom befolkningen som helhet får litt mer kunnskap om tidskritiske tilstander og livreddende førstehjelp.

Dugnaden ble offisielt avsluttet i 2023, førstehjelpsopplæringen fortsetter.

Nasjonal førstehjelpsopplæring for grunnskolene

LHL ledet prosjektet "Nasjonal førstehjelpsopplæring for grunnskolene". Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen, og er uten kostnad for skolene og andre som får tilbud om å benytte opplæringsprogrammet i 3 år.

App: Førstemann på skadested

Er du forberedt på hva du må gjøre om du er førstemann på et ulykkessted? I denne appen vil du lære om betydningen av å sikre et skadested, risikovurdere for egensikkerhet, varsle 113 og utføre livreddende førstehjelp.

Last ned fra Google Play eller AppStore.

Appen er laget i samarbeid mellom LHL, NKT Traume, EON Reality Norway, TV2 Elevkanalen og studenter ved Høgskolen i Innlandet. Appen er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

App: Hjelp 113

Norsk luftambulanse sin app Hjelp 113: Livsviktig tid går tapt fordi nødsentralen sliter med å spore opp pasientene.

Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er, om du ringer 110, 112 eller 113 fra appen.

Les mer og last ned