Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Målselv på tur

LHL Målselv brenner for Hjertekampen

Hjertekampen, LHLs store folkehelseløft, inspirerer nå folk over hele Norge til å trene! En av de som tok stafettpinnen for å få folk opp av sofaen var LHL Målselv, med Hege Gauksrud i spissen!

Hjertekampen gir både en sunnere hverdag og sosialt samvær, sier Hege Gauksrud, sekretær i LHL Målselv

Hun er en av pådriverne for å gjennomføre treningsprogrammet Hjertekampen i Målselv, som nå foregår over seks uker fram mot påske. Målet er å øke motivasjonen til et sunt kosthold og mosjon, slik at dette kan påvirke deltakernes helse positivt både fysisk og psykisk. Hver torsdag møtes 10-15 medlemmer og går turer sammen.

– Det startet egentlig allerede på vårparten i fjor. Da startet jeg en gågruppe for å få folk engasjert og ikke minst komme seg ut noen timer. Og da Hjertekampen kom var det naturlig å slå det sammen. Jeg var spent på bruken av appen, siden snittalderen hos oss er oppunder 80, den eldste er 87 år. Men det har gått helt fint, sier hun og legger til at turen er lagt opp slik at det er mulig for også rullestolbrukere å delta.

Entusiastisk gjeng

Engasjementet er stort blant medlemmene i LHLs lokallag i Målselv. På informasjonsmøte i LHL sine lokaler på Andselv ble det tilbudt hjelp til de som trengte å komme i gang med appen. Gauksrud sier flere allerede hadde lastet ned appen før de ankom møtet. Hun mener appen er veldig forklarende og fin, men måtte sende inn en klage vedrørende registreringa av alder.

– Det var satt en maksgrense på 70 år, sier Gauksrud. Hun understreker at det er lov å være over 70 år og delta. I tillegg til å gå torsdagsturene, som en av øktene, planlegger de å gjennomføre en styrkeøkt med strikk i etterkant av gåturen. – Det trenger ikke være avansert, og de som ønsker det kan også gå alle tre øktene om de ønsker det, sier Gauksrud.

Et dytt over dørstokkmila

Etter snart et år med pandemi og nedstenging er sosiale tilbud som torsdagsturene gull verdt. Mange sitter alene hjemme og trenger et dytt over dørstokken til og være litt sosiale og røre på seg. Hege er imponert over gjengen som hiver seg rundt på telefonene og laster ned appen og er med.

– De er engasjerte og veldig opptatt av styrketrening med strikk. Torsdagsturen er kommet til å bli, og vi håper nå på å få til tirsdager også. Vi er en grønn kommune, og har ingen smitte i Målselv. De har åpnet opp for å kunne være inntil 50 stykker på henviste plasser i offentlige bygg. Hos oss er det plass til maks 20 på trening innendørs. Jeg håper vi får til og ha styrke på tirsdagskvelden til Hjertekampen, sier hun.

Hege vil og vise medlemmene ulike videoer som de og kan gjøre selv.

Hjertekampen passet veldig fint nå og engasjerer folk til å komme seg opp og ut.

– Jeg fikk selv en sykdom som gjorde at jeg gikk fra å løpe halv-maraton og gå på toppturer til å nesten ikke orke noe selv. Det var grunnen til at jeg startet opp med trening på LHL. Det er så viktig å møte noen. Og om vi så bare rusler en tur så har vi i hvert fall beveget oss. Det er motiverende å være flere. Vi vet at klokken 18 torsdag må vi komme til LHL, for da skal vi ut å gå tur!

La oss slå nabokommunene!

Last ned Hjertekampen-appen

Hjertekampen er gratis, motiverende og enkel å bruke – enten du begynner å trene for første gang på lenge, eller om du ønsker å trene mer systematisk for å få raskere fremgang.

Vi hjelper deg i gang - og til å fullføre! Få tips, treningsprogram og veiledning:

Last ned Hjertekampen fra App Store Tilgjengelig på Google Play