Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
 Miljøkofferten - Den grønne førstehjelpskofferten Miljøkofferten - Den grønne førstehjelpskofferten
Foto: Ingeborg Sleipnes Sivertsen

9 ting et førstehjelpsskrin bør inneholde

Når ulykken skjer er det ikke noe viktigere enn å ha utstyret tilgjengelig.

Med et komplett førstehjelpsskrin er du forberedt på de fleste uhell. Her er de ni viktigste tingene ditt førstehjelpsskrin bør inneholde. 

 1. Plaster 
  Plaster er viktig for å beskytte mindre kutt og sår mot smuss og bakterier. Det er også viktig å ha flere varianter, inkludert større plaster, slik at man raskt kan tilpasse behandlingen etter skadens type og størrelse.
 2. Kompresser i ulike størrelser
  Kompresser er viktige for å rense, beskytte og absorbere væske fra sår, og dermed forebygge infeksjon og støtte helbredelsesprosessen. Et utvalg av forskjellige størrelser til skader av ulikt omfang er viktig. Førstehjelpsskrinet bør også ha egne øyekompresser. 
 3. Ispose og branngelé
  Uhell kan føre til brennmerker eller hevelser. I slike tilfeller kan en ispose redusere hevelse, mens branngelé lindrer smerten fra brannskader.
 4. Kirurgisk tape og elastisk fikseringsbind
  For situasjoner der plaster ikke strekker til, er kirurgisk tape og elastisk fikseringsbind ideelle for å feste kompresser og bandasjer.
 5. Sikringsnåler, saks og pinsett
  En spesiell saks designet for førstehjelp er viktig for å klippe plaster, tape, eller klær i nødsituasjoner. Sikringsnåler trengs for å feste bandasjer, mens pinsetter behøves for å fjerne splinter og fremmedlegemer.
 6. Enkeltmannspakker
  Et førstehjelpsskrin bør inneholde enkeltmannspakker i ulike størrelser for kutt og sår. 
 7. Redningsfolie
  Ved alvorlige ulykker kan kroppstemperaturen raskt synke. Redningsfolie hjelper med å bevare kroppstemperaturen og kan være livreddende i kritiske situasjoner.
 8. Trekanttørkle
  Dette er et stort stykke tøy, ofte i form av en trekant, som har en rekke bruksområder innen førstehjelp. Det kan brukes som en midlertidig bandasje, som støtte for brudd, for å immobilisere en skadet lem, eller til og med som en nødslynge. 
 9. Vinylhansker og sårvaskservietter
  For å sikre en hygienisk behandling av sår, er det viktig med vinylhansker og sårvaskservietter. De bidrar til å rense såret og forhindre infeksjoner.

Hvor bør førstehjelpsskrinet oppbevares? 

Førstehjelpsskrinet bør oppbevares på et trygt sted, utilgjengelig for små barn, men likevel innen rekkevidde for de som måtte trenge det. Det ideelle stedet for oppbevaring er tørt med jevn romtemperatur – slik varer utstyret lengst mulig. 

Husk å ta en gjennomgang av utstyret en gang i blant, og fyll på når noe er oppbrukt eller gammelt.

Miljøkofferten – Den grønne førstehjelpskofferten

Trenger du en førstehjelpskoffert? Miljøkofferten er laget av 100% resirkulerte materialer. Den er enkel å ha med seg overalt takket være et praktisk håndtak, og den kan også festes på veggen med det medfølgende opphenget. Koffertens innhold består utelukkende av kvalitetsprodukter som er underlagt de strengeste kravene til medisinsk utstyr i det europeiske markedet. Få alt du trenger til dine behov for førstehjelp – uten å skade miljøet.

Les mer om miljøkofferten her