Hopp direkte til innhold

Skattefradrag for gaver

Alle som i løpet av et år bidrar med 500 kroner eller mer til LHL, kan få skattefradrag. For inntektsåret 2020 og 2021 er maksbeløpet for skattefradrag 50 000 kroner.

Vi rapporterer inn alle bidrag der vi har fødsels- og personnummer eller organisasjonsnummer til Skattedirektoratet. Gavebeløpet blir oppført i selvangivelsens post 3.3.7. Hvis beløpet ikke er fylt inn i selvangivelsen du mottar fra Skattedirektoratet skal du ikke føre opp beløpet selv, men ta kontakt med oss. Det er ikke lenger anledning for skatteyteren å påberope seg fradrag ved selv å føre opp beløpet i sin skattemelding.

I begynnelsen av hvert år (februar) sender vi ut årsoppgave til alle våre givere. Årsoppgaven inneholder informasjon om alle gaver du har gitt til oss i løpet av det foregående kalenderår.  

Les mer om gaver til frivillige organisasjoner på skatteetaten.no

Gå til Min side for å sjekke om vi har registrert ditt fødselsnummer. Du kan også registrere ditt fødselsnummer der:

Min side

Alternativt kan du registrere dine opplysninger i dette skjemaet

Reservasjon

Dersom du ikke ønsker at vi skal innhente ditt fødselsnummer, og dermed heller ikke ønsker skattefradrag, vennligst ta kontakt med oss og gi beskjed. Alle henvendelser angående skattefradrag kan sendes til oss på , eller ved å ringe 67 02 38 00. 

Gaver som ikke gir rett til skattefradrag

Gaver gitt via Vipps og Facebook gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi LHL ikke mottar personopplysningene til giver av gaven. Hvis du har gitt en donasjon til LHL via Vipps eller Facebook, og ønsker skattefradrag for gaven, kontakt kundeservice på telefon 67 02 38 00 eller . Ha gjerne dokumentasjon på gaven klart (skjermbilde/kvittering) slik at vi raskere får hjulpet deg. 

Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.

Anonyme gaver og donasjoner, medlemskontingent og varekjøp gir ikke rett til skattefradrag.

Bursdag/merkedag og minnegaver

Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med en bursdagsfeiring går alltid til jubilanten. Jubilanten anses som giver. For minnegaver får hverken den som gir eller nærmeste pårørende skattefradraget.

 

LHLs medlem- og giverservice

For spørsmål om medlemskap, verving av medlemmer, gaver:

Telefon: 67 02 38 00
Åpen man–fre, kl. 9–15

E-post:

E-post: