Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Skattefradrag for gaver

Alle som i løpet av et år bidrar med 500 kroner eller mer til LHL, kan få skattefradrag. For inntektsåret 2024 er maksbeløpet for skattefradrag 25 000 kroner.

Vi rapporterer inn alle bidrag der vi har fødsels- og personnummer (eller organisasjonsnummer) og samtykke til Skatteetaten. Gavebeløpet blir oppført i skattemeldingen under feltet "Gave og arv" (Gave til frivillige organisasjoner).

Hvis beløpet ikke er fylt inn i skattemeldingen din fra Skatteetaten skal du ikke føre opp beløpet selv, men ta kontakt med oss. Det er ikke lenger anledning for skatteyteren å påberope seg fradrag ved selv å føre opp beløpet i sin skattemelding.

Les mer om gaver til frivillige organisasjoner på skatteetaten.no

I begynnelsen av hvert år (februar) sender vi ut årsoppgave til alle våre givere. Årsoppgaven inneholder informasjon om alle gaver du har gitt til oss i løpet av det foregående kalenderår.

gaver merket til forskning får du skattefradrag fra første krone og opp til ti prosent av din alminnelige inntekt. Inntil 10 000 kroner kan trekkes fra uansett inntektens størrelse. Gavebeløpet blir oppført i skattemeldingen under feltet "Gave og arv" (Tilskudd til vitenskapelig forskning).

På Min side kan du registrere ditt fødselsnummer.

Min side

Reservasjon

Dersom du ikke ønsker at vi skal innhente ditt fødselsnummer, og dermed heller ikke ønsker skattefradrag, vennligst ta kontakt med oss og gi beskjed.

Gaver som ikke gir rett til skattefradrag

Gaver gitt via Vipps og Facebook gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi LHL ikke mottar personopplysningene til giveren av gaven. Hvis du har gitt en donasjon til LHL via Vipps eller Facebook, og ønsker skattefradrag for gaven, kontakt giverservice. Ha gjerne dokumentasjon på gaven klart (skjermbilde/kvittering) slik at vi raskere får hjulpet deg. 

Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.

Anonyme gaver og donasjoner, medlemskontingent og varekjøp gir ikke rett til skattefradrag.

Bursdag/merkedag og minnegaver

Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med en bursdagsfeiring går alltid til jubilanten. Jubilanten anses som giver. For minnegaver får verken den som gir eller nærmeste pårørende skattefradraget.

LHL er godkjent av Innsamlingskontrollen, en ideell stiftelse som gir trygghet for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til det formålet som er oppgitt.

LHL er medlem i Fundraising Norge, en bransjeorganisasjon som bistår norske organisasjoner og institusjoner som regelmessig skaffer midler til sin virksomhet gjennom innsamlinger.

LHLs medlem- og giverservice

Telefon

Telefon: 22 79 90 00

Åpen hverdager, kl. 8–16

E-post: / Kontaktskjema