Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
 LHL Gjøvik på tur

La oss slå nabokommunene

Oppfordringen kommer fra Kine Anita Hellenæs, triminstruktør og leder i lokallaget LHL Gjøvik. Hun vil at flest mulig tar del i Hjertekampen. Hun nøyer seg ikke med medlemmer. Kine vil ha med hele kommunen!

Langs Mjøspromenaden på Gjøvik har en gjeng, med Kine i spissen, tatt Hjertekampen på alvor. Hun slår et slag for hverdagstrimmen!

– Det er viktig å holde seg i aktivitet, spesielt nå som mange av våre andre aktiviteter/hobbyer er avlyst. Nordmenn er jo aktive mennesker, og mange savner både hobbyer og sosialt samvær. Inviter med deg noen til Hjertekampen, og gjør det til en hyggelig stund sammen! Sier hun.

Styrket hjertehelse (kondisjon) reduserer risikoen for å utvikle flere alvorlige livsstilssykdommer.

Når folk kommer i bedre form så synker etterspørselen etter helsetjenester.

– Helsegevinsten fører også til redusert sykefravær, noe som burde interessere både arbeidsgivere og ansatte. Og det beste av alt: kommunen trenger ikke å bevilge en eneste krone - dette er gratis. Som leder av LHLs lokallag Gjøvik så deltar jeg selvsagt i Hjertekampen. Spørsmålet er om jeg vil se ordføreren og kommunepolitikere på en av mine tre ukentlige økter? Treffer jeg en lett andpusten bedriftsleder eller to på tur i skogen? Spør Kine.

Bli med på Hjertekampen

Tren med LHL: 3 x 30 minutter i uken for et sterkere hjerte

Aktivitet bidrar til god helse. Bli med på Hjertekampen, et gratis, enkelt og inspirerende treningsprogram og kostholdsprogram. Det er utviklet av LHLs fysioterapeuter sammen med lege og ernæringsfysiolog.

Tren med LHL - Hjertekampen

Ta ansvar for egen helse

Hun er redd mange dessverre ikke gjør nok.

Folkehelsen er summen av hva hver enkelt gjør for å ivareta egen helse.

– Koronapandemien, hjemmekontor og digitale møter bidrar til at vi går glipp av hverdagsmosjonen. Vi stoler blindt på Helsedirektoratets anbefalinger når det gjelder smittevern, så hvorfor følger vi ikke direktoratets anbefalinger om å holde oss i fysisk aktivitet? Spør hun.

Helsedirektoratet anbefaler at alle voksne, også eldre voksne, bør trene med høy intensitet i minimum 75 minutter per uke.

Hjertekampen er kjempemotivasjon til å komme i form. Man må gripe sånne muligheter, sier hun.