Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Mann på tur med fiskestang
Foto: Shutterstock

Kom i gang med trening etter ferien!

Etter rolige feriedager kan vi trenge en boost for å bli motivert til trening igjen. Her får du gode tips fra LHLs fysioterapeut Ona Eirin Eklund om hvordan du enklere kan komme i gang med fysisk aktivitet igjen!

Vi hjelper deg i gang med trening: start med et 8-ukers treningsprogram for å få på plass de gode vanene og en rutine for aktivitet.

Ona Eklund, fysioterapeut i LHL
Ona Eklund, fysioterapeut i LHL

Vi har flere treningsprogrammer som ligger og venter på å bli tatt i bruk på hjertekampen.

Du kan velge å følge et 8-ukersprogram med 3 treningsøkter per uke eller bare finne en treningsvideo eller økt i øvelsesbiblioteket.

Du kan bruke denne nettsiden, eller du kan laste ned Hjertekampen-appen.

Hjertekampen - trening som passer for alle Trening

Vi har laget tre 8-ukers treningsprogrammer, med tilrettelagt trening på ulike nivåer. Til hver uke er det tre ulike aktiviteter. Programmet har progresjon fra uke til uke, i takt med at du blir i bedre fysisk form. Start med å velge nivå:

Fremdrift

Nivå 1 Ny giv!

Treningsprogram tilpasset deg som trener lite eller ingenting, er mye stillesittende eller har en funksjonsbegrensning - og trenger en ny giv og tilpasset aktivitet. Øktene skal hjelpe deg å komme i gang med trening.

Les mer

Fremdrift

Nivå 2 På rett vei!

Treningsprogram tilpasset deg som er aktiv, men som ikke trener regelmessig. På rett vei passer for alle som ønsker økt aktivitet og mer strukturert trening for å komme i bedre fysisk form.

Les mer

Fremdrift

Nivå 3 God flyt!

Treningsprogram tilpasset deg som er mosjonist og trener to eller flere ganger i uken. God flyt gir deg mulighet til å utfordre deg selv litt mer og gi deg økt fysisk fremgang.

Les mer

Følger du et 8-ukers treningsprogram er det treningsvideoer og økter på 10, 20 og 30 minutter. Målet er å trene tre ganger i uken. Du får en gradvis fremgang i treningen og blir litt utfordret uke for uke. Og hvis et nivå ikke passer, så kan man enkelt bytte nivå underveis.

4 enkle tips for å komme i gang:

 1. All aktivitet teller!
  – Det er viktig å tenke at all aktivitet teller og at man gjerne kan starte med lett aktivitet og gradvis øke intensitet. Da er det lettere å komme i gang. Hvis du tidligere har begynt med Hjertekampen og falt litt ut av det, så kan det være lurt å starte på uke 1 og bygge seg opp igjen. Det vil gi en god progresjon, ved å øke litt og litt for hver uke.

 2. Det skal være lystbetont!
  – Finn en aktivitet du liker og syns er morsom å gjøre. Litt er bedre enn ingenting. Kommer du først litt i gang så blir det og lettere å strekke seg litt.

 3. Sett deg realistiske mål
  – Sett deg spesifikke og realistiske mål for hver treningsøkt, og gjerne litt lavere enn hva du forventer av deg selv. Det er viktig å kjenne på mestringen av at man klarer å gjennomføre og det øker sannsynligheten for å fortsette. Setter man seg skyhøye mål, så mister man kanskje motivasjonen før man kommer i gang.
  Husk at bare det å øke aktivitetsnivået med ca 1000 skritt hver dag eller bare noen minutter ekstra, har stor effekt sammenlignet med å være stillesittende.
  Den største effekten får man når man går fra å være inaktiv til aktiv. Bare noen minutter ekstra hver dag har god effekt.

 4. Planlegg treningsuken
  – I Hjertekampen så har du uka foran deg. Planlegg hvilke dager du vil trene og sett treningen som høyeste prioritet den dagen. Blir det ikke aktivitet en dag, så er det viktigere hva man gjør neste dag. Ikke tenk at alt er kjørt fordi det ikke ble helt som du planla.

Forslag til en treningsøkt du kan starte denne uken med:

Du finner flere økter i app-en Hjertekampen og i treningsprogrammene.

Last ned Hjertekampen

Få tips, treningsprogram og inspirerende videoer rett på telefonen.

Last ned Hjertekampen fra App Store  Tilgjengelig på Google Play