Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Mann på tur med staver
Foto: Shutterstock

Nivå 1: Ny giv

Treningsprogram tilpasset deg som trener lite eller ingenting, er mye stillesittende eller har en funksjonsbegrensning - og trenger en ny giv og tilpasset aktivitet. Øktene skal hjelpe deg å komme i gang med trening.

Innholdet i treningsprogrammet Ny giv har jeg tilpasset deg som trenger å komme i gang med aktivitet og kanskje aldri har trent tidligere, eller har en funksjonsbegrensning som gjør at du trenger mer tilpasset trening. Følg treningsprogrammet i 8 uker med tre treningsøkter i uken. 

Ona Eklund, fysioterapeut i LHL
Ona Eklund, fysioterapeut i LHL
Par trener innendørs

Nivå 1, uke 1

Nå starter Hjertekampens 8-ukers treningsprogram, et program med 3 ulike aktiviteter hver uke. Programmet har progresjon fra uke til uke, i takt med at du blir i bedre fysisk form.

Tren med LHL

Nivå 1, uke 2

Nå er du kommet til uke to! Bra jobba. Om kroppen kjennes stiv og støl, så er det helt normalt siden du har startet med nye bevegelser og trening. Det blir bedre etter hvert!

LHLs treningsinstruktører vises øvelse

Nivå 1, uke 3

Denne uken vil du kjenne igjen øktene fra forrige uke, men med en liten økning for at du skal få oppleve fremgang. Du utfordres på intensitet, tid eller med noen nye øvelser.

Par på tur på jorde

Nivå 1, uke 4

Du nærmer deg nå én måned med trening. Det skal du være stolt av. Vi fortsetter med velkjente øvelser. Nå har du utført øvelsene en gang, og det føles kanskje litt lettere når du gjør de ?

Gå tur, joggesko

Nivå 1, uke 5

Nå er du halvveis i Hjertekampens 8 ukers program! Bra jobba! Nå får du en ekstra utfordring: En ny treningsøkt (film du kan følge) eller en ekstra utfordring i treningsøktene du har blitt kjent med. Det føles kanskje fortsatt tungt å gjennomføre øktene, følg så godt du kan. Husk at det er positivt hvis det føles litt tungt, det er da du får størst fremgang!

Pilates-trening

Nivå 1, uke 6

Du kjenner programmet godt nå, fortsett den gode treningen, fremgangen kommer for hver uke.

Tren med LHL

Nivå 1, uke 7

Du er i uke 7. Bra! Forhåpentligvis har du nå fått gode treningsvaner og en ny giv.

Person løper

Nivå 1, uke 8

Bare en uke igjen – "wow"! Denne uken vil jeg at du virkelig skal kjenne etter den gode følelsen etter hver treningsøkt, være stolt og fornøyd med deg selv for at du har kommet så langt!