Hopp direkte til innhold

Digitale kurs om helsekommunikasjon

Her finner du flere digitale kurs som LHL Internasjonal har utviklet. Det er forskjellig innhold og målgrupper, men alle har noe med helsekommunikasjon å gjøre.

Alt innholdet er fritt tilgjengelig, klikk deg inn på det som interesserer deg, vi håper du finner noe som er nyttig. Send gjerne link til nettsiden videre til andre du mener kan ha nytte av innholdet.

Tips til gjennomføring av kursene:

Kursene "Hva skjer her?" og "Tuberkulose og smittefrykt"  kan tas alene eller sammen med andre. Man får kanskje størst utbyttte av kurset ved å ta det sammen med kollegaer på arbeidsplassen. Det er mange måter å ta kurset sammen på. En mulighet er at kursdeltakerne går gjennom enkelttemaer eller hele kurset hver for seg, og deretter møtes for å diskutere temaet eller kurset som helhet. Man kan også gå gjennom kurset i fellesskap, og diskutere både refleksjonsoppgavene og det andre innholdet underveis. Finn ut hva som passer for dere, basert på tiden som er til rådighet og hvilke temaer som er mest aktuelle for dere.

I tillegg til å diskutere refleksjonsspørsmålene- og oppgavene, kan det være fint å snakke om opplevelser kursdeltakerne har hatt, som er relatert til temaene i kurset. I tilknytning til dette vil det også være nyttig å diskutere hvordan man fungerer som et team; for eksempel hva man er god på, hva som kan forbedres og hvordan kolleger kan hjelpe og støtte hverandre til å bli tryggere og bedre i kommunikasjon med pasienter.

Kurs: Hva skjer her?

"Hva skjer her?" er et kurs om kommunikasjonsutfordringer ved innvandrerpasienters møte med helsepersonell. 10 lydfiler vil gi deg ulike innblikk og refleksjoner fra pasienter og helsearbeidere. Du blir utfordret på hva du selv kan gjøre for å skape en god kommunikasjon med innvandrerpasienter. Vi håper dette inspirerer til videre refleksjon og bevisstgjøring rundt temaet flerkulturell helsekommunikasjon.

Menyen i kurset er en illustrasjon, klikk deg rundt og finn de 10 symbolene! Når du er ferdig med en del ser du at dette symbolet er fremhevet i illustrasjonen.

 Kurset tar ca. 45 minutter. Det er fri rekkefølge og du trenger ikke gå gjennom alle temaene.

Slik tar du kurset "Hva skjer her?":

  • Start kurset, registrer deg og få kursbevis
    Ta kurset ved å registrere deg . Da vil du kunne ta deler av kurset når det passer, og kurset husker hvor langt du er kommet. Du vil også få kursbevis etter fullført kurs.
  • Start kurset uten registrering                                                                                                   Du kan også ta kurset anonymt, og du får ikke kursbevis.

 

Kurs: Tuberkulose og smittefrykt

"Tuberkulose og smittefrykt" er et kurs spesielt rettet mot deg som er i kontakt med tuberkulosepasienter, om du jobber i hjemmesykepleien eller andre steder.

I kurset får du via en rekke spørsmål få kunnskap som avliver en del myter og vrangforestillinger om tuberkulose.

Kurset tar ca. 20 minutter. Det er fri rekkefølge og du trenger ikke gå gjennom alle spørsmålene. Men husk at du ikke er registrert her, så kurset vil ikke huske hva du har gjort hvis du går ut og inn igjen senere.

Slik tar du kurset "Tuberkulose og smittefrykt":

Støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM

Kurs: Helsekommunikasjon i Zambia 

Dette e-læringskurset har blitt utviklet sammen med helsedepartementet og det nasjonale sykepleierrådet i Zambia. Det er basert på et klasseromkurs som LHL internasjonal har holdt i alle våre samarbeidsland siden 2011. Vi mener at helsepersonell som kommuniserer godt med pasienten gir bedre behandlingsresultater og økt tilfredshet blant alle parter 

Dette kurset er nå tatt i bruk av flere sykepleieskoler i Zambia, og blir en del av pensum. Ta gjerne en kikk.

 

Slik tar du kurset "Helsekommunikasjon i Zambia ":

         Du kan også ta kurset anonymt, og du får ikke kursbevis.

Utviklet i samarbeid med Plott.

Plott