Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

E-læringskurs

Her finner du tre e-læringskurs som LHL Internasjonal har utviklet.

Kursene er gratis, men for å ta kurs må du registrere deg som bruker. Da kan du ta deler av kurset når det passer, og kurset husker hvor langt du er kommet. Du vil få kursbevis etter fullført kurs.

  • Hva skjer her? Et kurs i tverrkulturell helsekommunikasjon
  • Tuberkulose og smittefrykt 
  • Inkluderende helsekommunikasjon (engelsk)

Hva skjer her?

Kurs om kommunikasjonsutfordringer ved innvandrerpasienters møte med helsepersonell. 10 lydfiler vil gi deg ulike innblikk og refleksjoner fra pasienter og helsearbeidere. Du blir utfordret på hva du selv kan gjøre for å skape en god kommunikasjon med innvandrerpasienter. Vi håper dette inspirerer til videre refleksjon og bevisstgjøring rundt temaet flerkulturell helsekommunikasjon.

Varighet: ca. 45 minutter.

Start kurset   

Tuberkulose og smittefrykt

Kurset er spesielt rettet mot deg som er i kontakt med tuberkulosepasienter, om du jobber i hjemmesykepleien eller andre steder. I kurset får du via en rekke spørsmål få kunnskap som avliver en del myter og vrangforestillinger om tuberkulose.

Varighet: ca. 30 minutter. 

Start kurset  

Inkluderende helsekommunikasjon

Dette e-læringskurset er basert på et fem dagers kurs i helsekommunikasjon som LHL Internasjonal har holdt for helsearbeidere i sine samarbeidsland siden 2011. Kurset ble revidert i 2021 og har fått en ekstra modul på inkluderingstematikk. Kurset er interaktivt med flere oppgaver underveis. Kurset finnes på engelsk, og kommer snart på chichewa, swahili og arabisk.

Målet med kurset er å oppnå god kommunikasjon mellom pasienter og helsearbeidere, bedre behandlingsresultater, samt økt kunnskap om inkludering av mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Kurset inneholder 7 moduler: Introduction, Trust, Understanding, Remembering and Motivation, Inclusion,  Emotion and Stress og Goals and Summary.

Varighet:  ca 2,5 timer

Start kurset   

Utviklet i samarbeid med Plott.

Plott

 

Støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM