Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Shutterstock

Arv og minnegaver

Testamentariske gaver og minnegaver er et viktig bidrag i arbeidet med å forhindre videre spredning av tuberkulose og gi flere syke riktig behandling.

Stadig flere velger å gi minnegaver til et godt formål for å hedre en nær slektning eller venn. LHL Internasjonals minnegaver er et godt alternativ til en tradisjonell blomsterhilsen.

En minnegave kan spre glede og takknemlighet i lang tid. I tillegg til å hedre et medmenneske, en god venn eller et kjært familiemedlem vet du at gaven din vil gi alvorlig syke mennesker nytt håp. Ditt bidrag kan være avgjørende for om en som er syk med tuberkulose får riktig behandling i tide.

Som pårørende kan du oppfordre andre til å gi en minnegave til LHL Internasjonal i stedet for blomster. Dette kan det opplyses om nederst i dødsannonsen, gjerne sammen med LHL Internasjonals kontonummer.

I etterkant vil LHL Internasjonal sette inn en takkeannonse i lokalpressen for de minnegavene som har kommet inn. Vi sender også en kondolansehilsen til de pårørende med en liste over giverne.

Testamentariske gaver

Vi har enorm respekt for de som velger å tilgodese LHL Internasjonal i sitt eget testamente. Enten du testamenterer et bestemt kronebeløp, eller hele eller deler av formuen, er det et viktig bidrag i kampen mot tuberkulose. Vi lover at pengene du gir blir brukt til å bekjempe sykdommen i de mest utsatte stedene i verden. Det redder liv.

Vurderer du å opprette testamente? Vi har laget et veiledningshefte som kanskje kan være til hjelp. Du kan også finne LHL Internasjonal på Arv.no, og lage et testemente derfra.

Har du spørsmål? Vi svarer deg gjerne - ta kontakt.

Vi er medlem i InnsamlingskontrollenVed registrering i Innsamlingsregisteret har LHL Internasjonal forpliktet seg til å følge spesifikke regnskapsregler og underlegge seg ekstern kontroll. Det stilles videre vilkår for registrering at minimum 65 % av innsamlede midler uavkortet går til det oppgitte formål. Dette er med på å sikre at pengene du gir oss som støtte går til saken du ønsker å støtte.

Les også om