Hopp direkte til innhold

Flere tuberkulosedødsfall i 2020 på grunn av covid-19 pandemien

Dessverre ble det som vi fryktet. Flere dør av tuberkulose nå enn tidligere.

1, 5 millioner mennesker døde av tuberkulose verden i pandemiåret 2020. Det er 100 000 flere enn året før, og tilsvarer 171 dødsfall hver eneste time om dagen.  Dette viser den årlige tuberkuloserapporten til Verdens Helseorganisasjon.

Flere dør av tuberkulose nå enn tidligere fordi helsevesenet ikke har maktet å håndtere begge sykdommene samtidig. I tillegg så er mange redde og holder seg hjemme istedenfor å oppsøke hjelp når de er syke. Nesten halvparten av alle som fikk tuberkulose i fjor, har ikke blitt behandlet for sykdommen.

Fortsetter det slik vil tuberkulose igjen bli økende. Mer fattigdom og sult, som også er en konsekvens av pandemien, vil bidra til økt spredning av tuberkulose.

Framover må vi sikre at alle med tuberkulose får riktig diagnose og at de får behandling. Her er frivillige og andre i lokalsamfunnene kjempeviktige for å gi hverandre informasjon, og hjelpe hverandre til å oppsøke hjelp. Samtidig må helsevesenet rustes opp til å kunne ta vare på alle som er syke. Og sist, men ikke minst, trenger vi en ny vaksine som hindrer at over 10 millioner mennesker blir syke av tuberkulose hvert år.

 

Gi en gave til tuberkulosesyke

Vipps logo

Vipps til 49236

Vipps 250 kroner for å støtte en tuberkulosesyk gjennom behandlingen.

Konto

Bank

Kontonummer: 1503 33 09462

Konto

Gi et månedlig beløp

Bli fast giver