Hopp direkte til innhold

Vær oppmerksom på svindelforsøk! - og sjekk gjerne en ekstra gang! Ikke betal hvis du mottar e-post som ber deg betale raskt, selv om det tilsynelatende ser ut til å være sendt fra en i lokallaget, eller i LHL. Les mer om svindel mot organisasjoner, og våre tips til nettvett.

Anbefalinger knyttet til Covid-19

Viktig melding

Facebook og sikkerhet

Noen helt enkle grep gir deg mye bedre sikkerhet

I denne artikkelen vil jeg gi deg 3 tips for bedre sikkerhet. Les mer på nettvett.no, der er det mye nyttig informasjon.

  1. Legg til 2-trinnsgodkjenning for pålogging. Dette gjelder spesielt for deg som har tilgang til Facebook-side/-gruppe på vegne av LHLs lokallag / nettverk / interessegruppe.
  2. LHL kan legges til som "Sidens eier" hvis dere ønsker å være trygge på at eierskap til en side er knyttet til LHL sentralt, uavgengig av hvem som lokalt er i styret til enhver tid
  3. Hvem har tilgang? Ta gjerne en digital vårrengjøring

2-trinnsgodkjenning for pålogging

Et enkelt og effektiv tiltak for bedre sikkerhet er å ta i bruk tofaktorautentisering for pålogging der dette er mulig. (Omtales ofte som 2-trinns autentisering, totrinnsverifisering, flerfaktor-autentisering, app-pålogging.)

Jeg anbefaler alle å bruke dette på flest mulig tjenester. På webmail er dette allerede på plass. På Min side anbefaler jeg at flest mulig bruker Vipps innlogging, det er både enklere, og er en 2-trinnsgodkjenning.

På Facebook, på din profil - gå hit: https://www.facebook.com/settings?tab=security

Les om totrinnsbekreftelse på nettvett.no og bruk deres enkle veiledninger:

For lokallag, nettverk, interessegrupper og alle andre i LHL anbefaler vi at alle som har tilgang til en Facebook-side aktiverer 2-trinnsgodkjenning for pålogging!

På denne måten blir Facebook-siden, og din egen profil, sikrere. For LHL sentralt gjelder også dette.

LHL som ekstra trygghet på deres Facebook-side

Jeg anbefaler alle som har en Facebook-side (og / eller gruppe) å ha flere brukere som administratorer. For sikkerhets skyld.

Det er også mulig å legge til LHL som en såkalt "eier-konto". På denne måten sikrer vi tilgang til deres konto. Dette kan være aktuelt for mindre lag, eller der det kun er 1 administrator.

Slik gjør du:
Facebook-siden, gå til "Innstillinger". velg "Sideroller". På "Sidens eier" kan du legge til "LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke" (ID: 783394951734471) som eier.

Sideroller på Facebook, legg til LHL som Sidens eier

Hvem har tilgang?

Sist, men ikke mindre viktig: jeg anbefaler alle å ta en sjekk på hvem som har tilgang til Facebook-siden. Dette gjelder typisk ved årsmøter, og valg av nye personer i styre.

En digital vårrengjøring er ofte lurt! :-)

Frank Rosendahl Slettebakken

Frank Rosendahl Slettebakken

Leder digitale kanaler
94 86 31 65