Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Marsipan
Foto: Shutterstock

Falsk marsipan uten mandler og nøtter

Ingen grunn til å styre unna marsipan på grunn av allergi – prøv heller denne oppskriften på hjemmelaget marsipan uten mandler.

Tips! Marsipanen kan eventuelt farges med konditorfarge og pyntes med forskjellige godterier. Tilpass pynt etter eventuell diett. Ønsker du sjokoladetrekk smelt sjokolade/melkefri sjokolade i vannbad. Dypp hele eller deler av figuren i sjokoladen.

Skal marsipanen eller mintkulene dyppes i sjokolade, er det enkleste å legge en bit på en gaffel og senke gaffelen ned i sjokoladen. Da slipper du en del søl.

For ekstra finish kan strøssel eller kokosmasse brukes som pynt.

Ingredienser

  • 4 ss hvetemel eller glutenfritt mel
  • 1 dl fløte/melkefri fløte (evt. fløteerstatning av havre eller soya)
  • 1 ts tragant* 
  • 2-3 mandeldråper
  • 300 g melis

Slik gjør du

  1. Mel og fløte kokes sammen under omrøring og avkjøles.
  2. Bland i de øvrige ingrediensene og elt til en smidig deig. Dersom marsipanen blir litt løs, kan du tilsette litt mer melis slik at den blir lettere å arbeide med.
  3. For å få gul marsipan brukes gul konditorfarge: Tilsettes konditorfarge, må du tilsette litt mer melis til en fin og smidig deig du kan lage figurer av.
  4. Form påskefigurer som kyllinger og påskeegg.
  5. Oppbevares i tett boks.

Næringsinnhold per porsjon