Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
sjokolademousse
Foto: Shutterstock

Sjokolademousse uten melk

Kristine Webers bok "Kristines sunne søte" er en bok med søte fristelser med lite sukker. Vi fant flere oppskrifter på desserter uten melk, blant annet sjokolademoussen under og en is laget uten melk.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 3 gelatinplater
  • 3 ss vann
  • 1 boks iskald kokosmelk
  • 35 gram kakaopulver
  • 3-4 ss sukrinmelis
  • Melkefri sjokolade til pynt (kan droppes) 

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Ha eggeplommene i en annen bolle og pisk sammen med den øverste stive delen av kokosmelken, kakaopulveret og sukrinmelis.
  2. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt sammen med litt vann, la det avkjøle et par minutter før du heller det i en tynn stråle over kokos – og sjokoladeblandingen mens pisken går.
  3. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og fordel i glass.
  4. Sett til kjøling et par timer.
  5. Pynt med melkefri sjokolade.

Næringsinnhold per porsjon

Oppskrift fra Kristine Weber; Kristines sunne søte, Cappelen Damm.