Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Vafler

Vafler uten melk, egg og gluten

Her er en vaffeloppskrift uten melk, egg og gluten.

Ingredienser

  • 5 dl væske – bland gjerne like deler rismelk, havremelk og vann
  • 5 dl hvetemel eller glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts No Egg eller Egg replacer 
  • 4 ss maismel
  • 1 dl smeltet melkefri margarin

Slik gjør du

  1. Pisk sammen væsken, mel, sukker, bakepulver og maismel. Begynn med 2 ½ dl væske og tilsett resten mens du pisker.
  2. Når røren er glatt tilsettes margarin og resten av væsken.
  3. Glutenfritt mel trenger litt mer væske enn hvetemel så om røren blir for tykk tilsettes mer vann.

Næringsinnhold per porsjon

Oppskriften er hentet fra:

Cappelen Damm - Allergikokebok for hele familien