Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kyllingsnitsel med tomatsjy og grønne bønner
Foto: Synøve Dreyer

Kyllingsnitsel med tomatsjy og grønne bønner

Sprø panetter med mye kjøtt og lite salt.

Ha salt og pepper på kyllingbrystene før de vendes, først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2 dl griljermel
  • olje til steking
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater (hakket)
  • 4 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper
  • 400 g aspargesbønner
  • 1 l vann
  • salt og pepper
  • 1 sjalottløk
  • evt. litt olje

Slik gjør du

  1. Pisk eggene. Bruk én skål til egg, én til hvetemel og én til griljermel. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper før de vendes; først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel. Stek kyllingbrystene i olje i en varm stekepanne til de er gylne på begge sider (5–6 minutter).
  2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres den i litt olje i en panne til løken er blank. Ha i tomatpuré og la det frese videre i 1–2 minutter. Hell over vann og tomater. La det koke i 10–15 minutter. Sil bort løken og kok opp resten av tomatsausen. Tilsett olivenolje, salt og pepper.
  3. Kok opp vann med salt. Ha i grønne bønner og la dem koke til de er møre (ca. 3 minutter). Skrell og finhakk sjalottløken. Sil av vannet når bønnene er ferdige. Ha i sjalottløk, litt salt og pepper og evt. litt olje.
  4. Server kyllingsnitsler sammen med bønner, tomatsjy og evt. ris eller poteter.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 373 kcal
  • Fett 17,4 (41 E%), hvorav mettet fett 3,1 g
  • Karbohydrater 15 g (19 E%), hvorav sukkerarter 6,1 g
  • Fiber 4,5 g (2 E%)
  • Protein 37,1 g (40 E%)
  • Salt 1,2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.