Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Rosenkål
Foto: Shutterstock

Ovnsbakt rosenkål med eple og karamellisert løk

Passer godt som tilbehør til for eksempel kalkun eller juleskinke.

Ingredienser

  • 300 gram rosenkål (ca. en pakke), kuttet i to
  • 1 stort, rødt eple i terninger
  • 1 ss olivenolje eller rapsolje
  • 1 middels stor gul løk, i tynne skiver
  • 1 ts honning eller lønnesirup (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Bland rosenkål og eplebiter sammen med ½ ss olje og eventuelt en liten klype salt/Seltin. Legg rosenkålen og eplebitene utover et stekebrett med bakepapir.
  3. Sett brettet i ovnen når ovnen er varm, og la det steke i ca. 20 minutter eller til rosenkålen er mør. Snu gjerne rosenkålen og eplebitene halvveis i steketiden.
  4. Når du har satt rosenkålen og eplebitene i ovnen, steker du løken sammen med resten av oljen i en stekepanne eller gryte på middels høy varme. Når løken begynner å bli brun, senker du varmen til lav, og lar løken surre i omtrent 20 minutter. Rør av og til. Bland inn honning/sirup i løken helt til slutt.
  5. Bland bakt rosenkål og eple med den karamelliserte løken, og server med én gang. 

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 177 kcal
  • Fett: 6 g (30 E%)
  • Mettet fett: 0,5 g
  • Umettet fett: 5 g
  • Karbohydrater: 18,5 g (42 E%)
  • Sukkerarter: 17,7 g
  • Fiber: 8,7 g (10 E%)
  • Protein: 8,3 g (19 E%)
  • Salt: 0,9 g