Hopp direkte til innhold
Matoppskrifter

Rød linsesuppe med gulrot og byggryn

Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomatpuré
  • 3 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  • 12-15 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  • 2 dl røde linser
  • 1 dl byggryn
  • frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter
  • Saften av ½ sitron

Fremgangsmåte

Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.

La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.

Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.

Hell i sitronsaft rett før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon linsesuppe

Energi    357 kcal
Fett   8 g (18 E%)
hvorav mettet fett 1,4 g
Karbohydrater 50,6 g (63 E%)
Hvorav sukkerarter 12,4 g
Fiber   20,7 g (10 E%)
Protein    18,3 g (19 E%)
Salt    3,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)