Hopp direkte til innhold

Fullkornpasta med ristede grønnsaker og tomatsaus med parmesan

bilde av tallerken med pastaretten med ristede grønnsaker
Ovnsbakte grønnsaker med masse smak gjør denne pastaretten ekstra god.

En smak av Middelhavet. Å riste grønnsaker i ovnen gjør dem ekstra smakfulle.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 170 g tørre pastaskruer, fullkorn
  • 3 dl «passata», tomatsaus på flaske eller fra glass
  • ½ ts salt eller Seltin
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g (ca. 1/3 stk) squash, i store biter
  • 100 g (ca. 1/2 stk) rød og/eller grønn paprika, i store biter
  • 100 g (ca. 1/3 stk) aubergine, i store biter
  • 3 fedd hvitløk med skallet på
  • 5 ss parmesan, revet
  • 2 ss persille, hakket

Slik gjør du:

Kok pastaen som beskrevet på pakken, i lettsaltet vann.

Smør halvparten av olivenoljen i en ildfast form. Legg i biter av squash, paprika, aubergine og hvitløk. Vend dem i olje og dryss litt salt på. Bakes i ovnen på full effekt, 250 °C, i ca. 20 minutter eller til grønnsakene har fått en litt brent overflate.

Varm opp tomatsausen.

Server lagvis pasta, saus og grønnsaker med dryss av parmesan og persille.

Næringsinnhold per porsjon:

Energi 572 kcal
Fett 22 g (35 E%)
Mettet fett 5,4 g (8,5 E%)
Umettet fett 15 g (24 E%)
Karbohydrater 68 g (48 E%)
Kostfiber 12 g (4 E%)
Protein 20 g (14 E%)
Salt 2,1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet) 

Publisert 24.08.2016