Hopp direkte til innhold

Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk

Når rotgrønnsakene bakes i ovnen sammen med hele hvitløksfedd, blir de deilig sødmefulle og smaksrike. Den bakte hvitløken brukes i fetaostkremen, og når det hele blandes med fullkornspasta blir dette en mettende og smaksrik vegetarmiddag.

Ingredienser til 4 porsjoner

Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk

  • 300 g fullkornspenne (små pastarør)½ stk kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • ½ stk sellerirot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk hel hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • 150 gram fetaost
  • 2 dl mager kesam (eller lettrømme)
  • grovmalt sort pepper
  • frisk timian

Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger. Rødløken kan skjæres i båter. 

Ha grønnsaksterningene i en ildfast form og bland dem med olivenolje, en klype salt og litt frisk timian.

Del en hel hvitløk i to på langs og legg den i formen sammen med grønnsakene.
Stek alt sammen midt i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til grønnsakene er møre.
Bland fetaosten godt med kesam, og press de bakte hvitløksfeddene ut i dressingen. Mos alt godt sammen. Smak til med grovmalt sort pepper og frisk timian etter smak. Du trenger ikke salte, i og med at fetaosten er salt i seg selv.

Kok fullkornspenne som anvist på pakken.

Bland den ferdigkokte, varme pastaen sammen med fetaostkremen, og vend inn de ovnsbakte grønnsakene helt til slutt.

Næringsinnhold per porsjon 

Energi    560 kcal
Fett     15 g
Mettet fett  7 g
Umettet fett  63 g
Karbohydrater 72 g
Fiber 15 g
Protein 25 g
Salt   1,2 g

Publisert 20.11.2017