Hopp direkte til innhold

Fylt aubergine med quinoa

Bilde av ferdig bakt aubergine med fyll.

En lekker smårett. Server med salat til, så har du en fullverdig middag.

Ingredienser (til 2 porsjoner)

  • 1 stk. aubergine per person
  • 1 dl quinoa
  • 10 stk. sorte oliven
  • ½ stk. Rødløk
  • 4 håndfuller fersk spinat (evt. ca. 100 gram frossen)
  • 100 gram fetaost

Krydder: Oregano, pepper, basilikum, timian etter ønske

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Hul ut auberginene slik at fyllet kan få plass oppi. Pass på å ikke stikke hull i bunnen. Skjærer du et rutemønster med kniv først er det lettere å hule ut med skje. Ta vare på bitene du huler ut.
  • Smør litt olje i bunnen av en ildfast form og sett auberginene i ovnen. Auberginene skal stå i ca. 30 min totalt, de kan godt stå i ovnen mens du lager resten av fyllet.
  • Skyll quinoa i en finmasket sil, dette er viktig for å skylle av bitterstoffer.
  • Kok quinoaen i ca. 10-15 minutter eller etter instruksjonen på pakken (2 dl vann per 1 dl quinoa).
  • Varm auberginebitene fra uthulingen i en stekepanne sammen med rødløk og hvitløk til de er myke. Varm så spinaten til den faller litt sammen.
  • Bland alt fyllet sammen med oliven, quinoa og fetaost.
  • Krydre blandingen etter ønske.
  • Ta ut auberginene, fyll dem med quinoafyllet og la alt stå sammen i ovnen resten av steketiden.

TIPS: Får du ikke tak i quinoa, kan du bytte det ut med couscous.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 370 kcal
Fett 17 g (41 E%)
Mettet fett 7,5 g (18 E%)
Umettet fett 8 g (19 E%)
Karbohydrater 31 g (33 E%)
Sukkerarter 12 g (13 E%)
Fiber 12 g (7 E%)
Protein 18 g (19 E%)
Salt 1,7 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 26.01.2017