Hopp direkte til innhold

Grønn omelett med gressløk, asparges, grønnkål

bilde av omelett med grønnkål
Høst er sesong for grønnkål. La denne næringsrike retten bli dagens middag!

En lettvint, rask og næringsrik middag, eller en bedre lunsj.

Ingredienser til én porsjon

  • 1/2 ss rapsolje
  • 2 egg
  • ½ dl grønnkål, revet
  • ½ pose (125 g) grønne aspargesbønner
  • 1 ss gressløk, hakket
  • 2 grovbrødskiver med lettmargarin

Slik gjør du:

Stek aspargesbønner og grønnkål i en liten stekepanne til bønnene er møre. Lag to små ”hull” mellom grønnsakene. Knekk eggene forsiktig over ”hullene”. Senk steketemperaturen til medium. Dryss over gressløk. Stek forsiktig til eggehviten har stivnet.

Server omeletten med brød og margarin.

Næringsinnhold per porsjon (inkl. to skiver ekstra grovt brød med lettmargarin)

Energi 507 kcal
Fett 24 g (43 E%)
Mettet fett 5 g (9 E%)
Umettet fett 15,5 g (28 E%)
Karbohydrater 40 g (32 E%)
Kostfiber 11 g (4 E%)
Protein 26,5 g (21 E%)
Salt 1,4 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)

Publisert 17.08.2016