Hopp direkte til innhold

Grønn symfoni

Bilde av ferdig rett anrettet på tallerken.

En varmende, smakfull og ikke minst veldig sunn «stir-fry». Veldig enkelt og godt! Perfekt som middag, lunsj eller tilbehør.

Ingredienser (2-3 porsjoner)

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. rød chilipepper
  • 1 pose fersk spinat (ca. 200 gram)
  • 1 stk. kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
  • 5-6 ts soltørket tomat, hakket
  • 1-2 ss fiskesaus eller soyasaus (se tips)
  • 2 ss balsamicoeddik
  • pepper
  • ½ ss oliven/-rapsolje til steking
  • Topping: Fetaost og cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Kutt squash i terninger og brokkoli i mindre biter.
  • Varm olje i pannen og stek finhakket hvitløk og chili.
  • Tilsett squash, brokkoli og soltørkede tomater. Varm opp.
  • Tilsett fiskesaus og balsamicoeddik. Tilsett spinat og la den dampe ned i retten.
  • Smak til med pepper og evt. annet krydder etter smak.

Server som en rett i seg selv og topp med cottage cheese og feta ost. Denne kan også serveres som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Tips: Fiskesaus er en asiatisk saus som fås kjøpt i matbutikker eller internasjonale matbutikker. Du kan erstatte dette med soyasaus dersom du ikke har det.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 258 kcal
Fett 11 g (38 E%)
Mettet fett 4 g (15 E%)
Umettet fett 6 g (22 E%)
Karbohydrater 14 g (21 E%)
Sukkerarter 12 g (18 E%)
Fiber 11 g (8 E%)
Protein 21 g (32 E%)
Salt 2,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.

Publisert 26.01.2017